x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie JN - Adio, CNSAS!

Decizie JN - Adio, CNSAS!

28 Sep 2006   •   00:00

Ultimele decizii ale CNSAS constitu-ie apogeul comportamentului ridi-col al unor demnitari numiti in fun-ctii tocmai in vederea asanarii mo-rale a clasei politice. Pana cand legislatia nu va fi modi-ficata, astfel incat romanii sa poata decide ei insisi in cine sa aiba (sau nu) incredere, componenta Colegiului revizuita drastic, iar incalcarile legii - sanctionate pe-nal, Jurnalul National anunta oficial ca subiectul CNSAS si verdictele emise de aceasta institutie nu ne mai in-tereseaza. De azi, CNSAS nu mai exista pentru Jurnalul National.

Comportamentul membrilor CNSAS a depasit orice limita. Nominalizati de partidele politice parlamentare si votati de Parlament sa consolideze o institutie infiintata in vederea cunoasterii trecutului si pentru asanarea morala, demnitarii din CNSAS (atat cei actuali, cat si cei din trecutul mandat) nu au facut altceva decat sa se compromita si sa arunce-n ridicol un organism de stat si un demers moral si legal necesar. Trocuri politice, comportament aberant (uneori vocal-vindicativ, alteori lipsit de cele mai elementare norme de transparenta), circ si linsaj mediatic (intretinute abil si concertat), nerespectari perpetue ale propriei legislatii de functionare, toate acestea la un loc - si nu doar atat - au aruncat CNSAS in derizoriu. Ultimele decizii, culminand cu dezbaterea fara audiere, la secret, a dosarului presedintelui Basescu (obiectul unor dezbateri publice perpetue si al unui scandal politic de proportii) si anuntarea pe sub mana, "pe surse", a verdictului de necolaborare a acestuia cu Securitatea ca politie politica, constituie, insa, apogeul.

Din acest moment si pana ce legislatia nu va fi modificata, astfel incat romanii sa poata decide ei insisi in cine sa aiba (sau nu) incredere, componenta Colegiului revizuita drastic, iar incalcarile legii - sanctionate penal, Jurnalul National anunta oficial ca subiectul CNSAS si verdictele emise de aceasta institutie nu ne mai intereseaza. De azi, CNSAS nu mai exista pentru Jurnalul National. (Jurnalul National)

×
Subiecte în articol: observator cnsas