x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deciziile nemotivate corespunzător ne aduc condamnări la CEDO

Deciziile nemotivate corespunzător ne aduc condamnări la CEDO

de Violeta Fotache    |    16 Feb 2010   •   00:00

Fostul primar al oraşului Sfântu Gheorghe, Albert Almos, a câştigat procesul intentat statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Înalta instanţă obligă statul român să-i plătească fostului primar 2.755 de euro cu titlu de daune pecuniare, şi alţi 2.000 de euro, cheltuieli de judecată.

Fostul primar a fost amendat în iunie 2002 cu 100 milioane de lei vechi pentru că a scos drapelul de pe frontonul Primăriei şi a dispus traducerea numelui oraşului în maghiară pe documentele municipalităţii. Albert Almos a contestat procesul-verbal de amendare acuzând lipsa datei, însă acţiunea i-a fost respinsă de magistraţi, în toate căile de atac, fără ca judecătorii să facă referiri la argumentele invocate de fostul primar.

El s-a adresat CEDO în anul 2003, iar această instanţă i-a dat câştig de cauză arătând că, prin lipsa motivării corespunzătoare a deciziilor, lui Albert Almos i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil, prevăzut de Articolul 6, alineat 1, din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Potrivit comunicatului de presă postat pe site-ul CEDO, decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor magistraţilor din Camera de şapte judecători.

×
Subiecte în articol: observator