x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Declaraţii neconcordante ale ocupanţilor maşinii din care s-au furat 22 de kilograme de aur pe A1

Declaraţii neconcordante ale ocupanţilor maşinii din care s-au furat 22 de kilograme de aur pe A1

10 Aug 2011   •   09:12

Cei doi ocupanti ai masinii din care s-au furat 22 de kilograme de aur pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, audiati, marti, aproape sase ore, la Parchetul Tribunalului Arges, au dat declaratii neconcordante in privinta destinatiei transportului cu bijuterii si a scopului acestuia.

Anchetatorii vor urmari imaginile camerelor video instalate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale dn Romania pentru verificarea rovinietelor, urmand ca astfel sa aiba o evidenta a masinilor ce au tranzitat zona inainte de jaf si dupa comiterea faptei si sa stabileasca imprejurarile in care a avut loc furtul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, exista neconcordante in declaratiile persoanelor audiate, Mihnea Alexandru Ghigeanu si Husseyn Karaback, atat in ceea ce priveste locul de destinatie al transportului cu bijuterii, acesta fiind, in declaratiile initiale, Sibiu, ulterior Ramnicu Valcea, iar apoi Oradea, cat si in privinta scopului acestuia.

Astfel, cei doi au declarat ca bijuteriile urmau sa fie duse la o expozitie, insa in niciunul dintre cele trei orase mentionate nu fusese anuntata o expozitie de profil.

Cei doi barbati vor mai fi chemati din nou la audieri de catre procurori, surse judiciare declarand ca acestia ar putea fi supusi si testului cu detectorul de minciuni.

Marti, in jurul orei 10.50, Inspectoratul de Politie al Judetului Arges a fost sesizat ca la kilometrul 83, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, doua persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite in trafic de trei barbati care se aflau intr-un alt autoturism, de culoare neagra.

'Acestia aveau fetele acoperite si, prin amenintare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirma ca sunt din aur', preciza sursa citata.

Totodata, cei trei au deposedat victimele si de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, disparand in directia Pitesti.

Bijuteriile furate apartin unei firme din Bucuresti, Diamanti Veri, condusa de un cetatean turc, sustin surse judiciare, care au precizat ca aurul nu era asigurat. Valorea bijuteriilor furate ar depasi un milion de euro.

Diamanti Veri are capital social minim si este inregistrata intr-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost infiintata in 15 iulie 2010, de un cetatean turc pe nume Ayhan Numan, nascut in Tarsus, in Turcia, in 1963.

Pe un site destinat comertului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, si anume Huseyn Karaback.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arges au inceput, miercuri, urmarirea penala 'in rem' (fara cunoasterea persoanei faptuitorului) pentru talharie in cazul bijuteriilor din aur furate dintr-un autoturism pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti.

×