x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Delta Dunarii - Braconieri judecati in Ucraina

Delta Dunarii - Braconieri judecati in Ucraina

de Alexandru Nastase    |    02 Iun 2006   •   00:00
Delta Dunarii - Braconieri judecati in Ucraina

Braconajul din Delta Dunarii a atins cote nemaiintalnite. Braconierii au ajuns sa fie arestati inclusiv de politistii ucraineni pentru ca pescuiau in apele acestei tari. In plus, pe teritoriul romanesc, braconierii ii infrunta pe politistii de frontiera si pe inspectorii garzii de mediu si se opun arestarii si confiscarii marfii.

ACUZATII. Sase pescari din Sulina au fost prinsi de autoritatile ucrainene in timp ce pescuiau ilegal in apele teritoriale ale acestei tari si judecati pentru braconaj. Cei sase au fost prinsi de politistii de frontiera din Ucraina in timp ce pescuiau in golful Musura, in apele ucrainene. Pescarii au fost retinuti si judecati, insa instanta ucraineana le-a acordat un avertisment. Presupusii braconieri au fost predati apoi partii romane, care va desfasura la randul sau o ancheta si va decide daca ii va trimite sau nu in judecata pentru braconaj. Pe de alta parte, braconierii din partea romaneasca a Deltei Dunarii nu mai au nici o limita si devin tot mai violenti in fata autoritatilor. In ultimele zile, patru tulceni s-au impotrivit politistilor, atunci cand acestia au decis retinerea lor pentru identificare. Doi barbati din Dunavatu de Jos au fost surprinsi in zona comunei Murighiol transportand cu barca 258 de kilograme de somn, pescuit cu dispozitive electrice. Opriti de polistii de frontiera, cei doi braconieri i-au lovit si au incercat sa fuga. Alti doi braconieri din satul Plopu s-au opus si ei retinerii, batandu-se cu politistii.

In toate cazurile s-au intocmit dosare penale, iar pestele a fost confiscat. Singurul care continua sa nege realitatea este guvernatorul Deltei Dunarii, Paul Cononov, care declara ca braconajul este "in limite normale" in Rezervatie. (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator