x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Delta Dunarii - Consiliul Europei premiaza ARBDD

Delta Dunarii - Consiliul Europei premiaza ARBDD

23 Mar 2005   •   00:00

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a primit saptamana aceasta o noua distinctie pentru managementul ecologic practicat in Delta Dunarii.

RECUNOASTERE. Diploma Europeana pentru Zone Protejate este acordata de Consiliul Europei pe o perioada de cinci ani, pentru programele de management din diverse zone naturale din lume. In raportul pe care l-a intocmit, expertul care a monitorizat situatia din Delta, francezul Herve Lethier, "a subliniat progresul facut, mai ales prin introducerea unei noi legislatii in ceea ce priveste pescuitul". Acesta este un nou semn de apreciere din partea Consiliului Europei, fata de concesionarile realizate din 2002 in Delta, desi Ministerul Roman al Mediului le pune la indoiala. Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, singura zona naturala din Romania ce beneficiaza de aceasta recunoastere, primeste distinctia pentru a doua oara. In anul 2000, ARBDD a capatat Diploma tot in timpul mandatului guvernatorului Virgil Munteanu.

Diploma Europeana pentru Zone Protejate a fost instituita in 1965 pentru a "recompensa zonele naturale de interes european exceptional din punct de vedere al conservarii diversitatii biologice, geologice sau de peisaj si care au o stare de protectie corespunzatoare".

×
Subiecte în articol: observator