x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Delta Dunarii - Incertitudini in privinta guvernatorului

Delta Dunarii - Incertitudini in privinta guvernatorului

27 Mar 2005   •   00:00

Situatia de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii este in continuare incerta.

  • de ALEXANDRU NASTASE

  • APRECIAT. Managementul promovat de Guvernatorul Virgil Munteanu a imbunatatit considerabil situatia ecologica a Deltei
    Informatiile care circula arata ca actuala Putere a decis sa intoarca spatele Deltei Dunarii si a cedat presiunilor unor grupuri de interese locale. Afaceristii-politicieni tulceni au reusit sa-l impuna guvernator al Deltei Dunarii, Rezervatie a Biosferei, zona umeda de importanta mondiala, pe seful unei firme de salubritate din Tulcea, Paul Cononov. Totusi, pana acum, decizia nu a fost anuntata public, marind starea de tensiune deja existenta in chestiunea inlocuirii guvernatorului Virgil Munteanu. Surse oficiale din Ministerul Mediului infirma categoric informatiile privind schimbarile din fruntea ARBDD, sugerand ca situatia de la Tulcea seamana cu povestea cu "Petrica si lupul".

    SUSTINERE. Inca de la inceputul disputelor, Virgil Munteanu a fost sustinut de societatea civila, de pescari si de importanti experti internationali in probleme de mediu. Prefectul Chirica Lefter a anuntat la inceputul anului ca va monitoriza si el activitatea guvernatorului Munteanu si a dat asigurari ca nu va accepta niciodata schimbarea dintr-o functie a unui om pe criterii strict politice. In urma cu cateva saptamani, Lefter anunta public ca il sustine pe guvernator.

    Declaratia a venit ca urmare a pichetarilor pe care pescarii din Delta le-au organizat in fata Prefecturii Tulcea, cerand insistent pastrarea in functie a guvernatorului. Acesta, spuneau pescarii, este singurul oficial cu care au putut discuta, care i-a ascultat si care a incercat sa le rezolve problemele.

    REZULTATE. Experti ai organizatiilor si conventiilor internationale au aratat in ultima perioada ca situatia ecologica din Delta Dunarii s-a imbunatatit considerabil in timpul manda-tului lui Virgil Munteanu si au apreciat managementul promovat de guvernator.

    ×
    Subiecte în articol: observator