x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Delta Dunarii - Prefectul il sustine pe actualul guvernator

Delta Dunarii - Prefectul il sustine pe actualul guvernator

04 Mar 2005   •   00:00

Prefectul de Tulcea, Chirica Lefter, a anuntat public saptamana trecuta ca il sustine pe guvernatorul Deltei Dunarii, Virgil Munteanu. Reactia lui Lefter confirma sprijinul de care se bucura Munteanu in disputa cu guvernantii de la Bucuresti, care incearca sa-l schimbe din functie din motive strict politice.

SULFINA. Ministrul care se ocupa de problemele mediului
Actalii guvernanti i-au pus gand rau guvernatorului Virgil Munteanu imediat dupa alegerile de la sfarsitul anului trecut, dar singurul repros care i se aduce lui Munteanu de catre puterea de la Bucuresti este acela ca nu este implicat politic, activitatea depusa in Delta Dunarii fiind foarte apreciata.

SUSTINERE. Inca de la inceputul disputelor, Munteanu a fost sustinut de societatea civila, pescari si importanti experti internationali in probleme de mediu. Prefectul Chirica Lefter a anuntat la inceputul anului ca va monitoriza si el activitatea guvernatorului Munteanu si a dat asigurari ca nu va accepta niciodata schimbarea dintr-o functie a unui om pe criterii strict politice. Declaratia de saptamana trecuta a lui Lefter Chirica a venit ca urmare a pichetarilor pe care pescarii din Delta le-au organizat in fata Prefecturii Tulcea, cerand insistent pastrarea in functie a guvernatorului. Acesta, au spus pescarii, este singurul oficial cu care au putut discuta, care i-a ascultat si care a incercat sa le rezolve problemele. Organizatiile si conventiile internationale au aratat in ultima perioada ca situatia ecologica din Delta Dunarii s-a imbunatatit considerabil in ultimii ani si au apreciat managementul guvernatorului.

"PRIORITATI". Pe de alta parte, ministrul Sulfina Barbu a anuntat care sunt prioritatile mandatului sau in ceea ce priveste Delta Dunarii: evalurea starii ecologice a patrimoniului natural, asigurarea masurilor necesare conservarii si protectiei mediului, evaluarea starii resurselor naturale, aplicarea masurilor de reconstructie ecologica. Desi par a fi actiuni dintre cele mai serioase, acestea reprezinta, de fapt, prevederile articolului 6 din Legea 82/1993, Legea de constituire a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Adica, prioritatile in privinta Deltei ale actualei guvernari sunt capitole din Legea de constituire a Rezervatiei, aplicabile de 12 ani incoace! (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator delta delta dunării