x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Demiteri da, raportul ba!

Demiteri da, raportul ba!

12 Noi 2010   •   00:00
Demiteri da, raportul ba!
Sursa foto: /Agerpres
Şeful Jandarmeriei Capitalei, Gavrilă Pop, demis din cauza mitingului poliţiştilor
Mitingul "caşchetelor" din 24 septembrie, din poarta Cotrocenilor, face noi "victime". După demisia lui Vasile Blaga de la conducerea Internelor, iată că încet-încet cad noi capete. "Profeţia" de miercuri a lui Dan Fătuloiu, secretar de stat în MAI, referitoare la noi demiteri, s-a împli­nit. Ieri, Gavrilă Pop, şeful Jandar-me­riei Capitalei, a fost eliberat din funcţie la ordinul lui Olimpiodor An­tonescu, şeful Jandarmeriei Române, urmând să fie mutat potri­vit competenţelor pe o altă funcţie. Asta este explicaţia oficială. Neoficial, acesta ar fi fost demis din cauza managementului defectuos din ziua protestului de la porţile Cotroceniului.

Gavrilă Pop, şeful Jandarmeriei Capitalei, a fost eliberat din funcţie ieri-dimineaţă la ordinul comandantului Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu, în locul său fiind numit colonel Eugen Meran. Surse neoficiale au confirmat că decizia eliberării acestuia din funcţie a fost luată din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ziua mitingului, mai exact pentru management defectuos. Întâmplător sau nu, decizia vine la o zi după ce Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat în cadrul MAI, a declarat că mitingul poliţiştilor din 24 septembrie 2010 va duce la "noi căderi de capete". Marius Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, confirmă eli­berarea din funcţie a lui Gavrilă Pop, însă susţine că decizia luată de Olimpiodor Antonescu snu are legătură cu protestul oamenilor legii din faţa Cotroceniului. "Eliberarea din funcţie a domnului Gavrilă Pop nu are legătură în nici un fel cu mitingul poliţiştilor. Mai mult, nu a fost fost vorba despre o demitere propriu-zisă, ci dumnealui urmează să fie transferat pe o altă funcţie, conform normelor de competenţă." La rândul său, Antonescu Olimpiodor, şeful Jandarmeriei Române, a declarat pentru Jurnalul Naţional că hotărârea sa nu a fost influenţată  de declaraţiile domnului Fătuloiu. "Eu am decizia asta înainte ca domnul Fătuloiu să iasă cu declaraţiile. Domnul Gavrilă Pop era de multă vreme în funcţie, am zis să încercăm să mai promovăm şi pe altcineva mai tânăr, ca să putem să îmbunătăţim activitatea noastră. Deci, decizia este una constructivă, fără legătură cu protestul."

Din ciclul "o scrisoare pierdută", raportul despre mitingul poliţiştilor din 24 septembrie 2010 a fost "pasat" uşor-uşor de la o instituţie la alta fără a fi însă prezentate mult-aşteptatele concluzii. Deşi cerut de urgenţă de preşedintele Traian Băsescu, chiar într-o şedinţă CSAT, raportul a ajuns de la Ministerul de Interne la Preşedinţie pentru analiză. Însă, din lipsă de timp, preşedintele pare să-l fi uitat prin sertare... Dan  Fătuloiu a declarat că împreună cu ministrul Traian Igaş vor discuta săptămâna viitoare cu premierul Emil Boc măsurile ce trebuie luate în urma elaborării raportului despre mitingul poliţiştilor. Fătuloiu a declarat pentru Jurnalul Naţional că, după ce va fi analizată întreaga situaţie, raportul va fi prezentat public, însoţit de presupusele probe pe baza cărora au fost şi vor fi pedepsiţi poliţiştii protestatari. Secretarul de stat a mai spus că, potrivit raportului, o parte din responsabili sunt deja cercetaţi de Parchet, respectiv oamenii legii acuzaţi că ar fi purtat la ei în ziua mitingului armele din dotare.

×
Subiecte în articol: observator