x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Demiteri la RATB în urma blocării circulaţiei pe linia tramvaielor 41

Demiteri la RATB în urma blocării circulaţiei pe linia tramvaielor 41

01 Dec 2010   •   16:14
Demiteri la RATB în urma blocării circulaţiei pe linia tramvaielor 41

Şeful Direcţiei Exploatare de la RATB, Gheorghe Aron, şi directorul de Exploatare Transport Electric, Niculae Voinea, au fost suspendaţi din funcţii şi vor fi cercetaţi disciplinar, după ce, miercuri dimineaţă, circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost blocată mai multe ore.

Gheorghe Aron şi Niculae Voinea au fost suspendaţi din funcţii de către directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, aceştia urmând să fie cercetaţi disciplinar în urma blocării circulaţiei tramvaielor pe linia 41, potrivit purtătorului de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu.

Cei doi directori au fost suspendaţi din funcţii pentru că nu au luat măsuri în conformitate cu prevederile Planului de Deszăpezire din iarna 2010-2011, nu au luat în considerare avertizările transmise marţi de directorul general al RATB şi condiţiile meteo şi nu au intervenit pentru deblocarea situaţiei pe linia tramvaielor 41, se arată într-un comunicat al RATB.

Totodată, cei doi vor fi cercetaţi disciplinar pentru că, după blocarea circulaţiei pe linia 41, nu au suplimentat numărul autobuzelor pentru preluarea călătorilor care merg pe această rută şi nu au introdus în circulaţie alte tipuri de tramvaie care ar fi putut să circule pe linia 41 în condiţii de iarnă.

Atribuţiile celor doi directori au fost preluate de şefi de serviciu.

"Se impune de urgenţă reluarea circulaţiei pe linia 41, inclusiv pe perioada nopţii", se mai arată în comunicatul RATB.

Linia 41, care face legătura între cartierul Ghencea şi Casa Presei Libere, este una dintre cele mai circulate rute din Capitală.

Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost blocată, miercuri, începând de la primele ore ale dimineaţii, din cauza gheţii depuse pe firul de contact.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, 28 de tramvaie ale linie 41 au fost blocate pe traseu, în zona Podului Ciurel.

Echipele RATB au mers în zonă pentru a dezgheţa firele electrice, acţiunea continuând şi la această oră.

Directorul general al RATB, Adrian Criţ, declara că a fost la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat, iar persoanele care nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu şi nu au asigurat continuitatea tramvaielor pe această linie vor fi sancţionate.

La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia pe linia 41 mai este blocată în zona Parcului Moghioroş.

Pentru preluarea călătorilor a fost introdusă linia navetă de autobuze 641.

×