x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Denunţător: Oprescu ar fi primit, în 9 ocazii, între 20.000-30.000 euro să nu dea afară un subaltern reclamat că lua mită

Denunţător: Oprescu ar fi primit, în 9 ocazii, între 20.000-30.000 euro să nu dea afară un subaltern reclamat că lua mită

06 Sep 2015   •   18:31
Denunţător: Oprescu ar fi primit, în 9 ocazii, între 20.000-30.000 euro să nu dea afară un subaltern reclamat că lua mită

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ar primit, potrivit unui denunţ de la dosar, în aproape 9 ocazii sume cuprinse între 20.000 şi 30.000 euro ca să nu dea afară un subaltern despre care edilului susţinea că au ajuns la el mai multe reclamaţii că primea mită.

Informaţia apare în referatul prin care DNA solicită Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu pentru luare de mită.

"În denunţul formulat la data de 23.08.2015, (...) a învederat, printre altele, ca în anul 2014, având în vedere ca inculpatului Sorin Oprescu, primar al municipiului Bucureşti, i-a reproşat ca au ajuns la el mai multe reclamaţii la adresa (....), în sensul că acesta din urma lua mită. În consecinţă (.....) a convenit cu (.....) şi persoana de încredere a acestuia, să-i dea inculpatului Oprescu o parte din aceasta mită, fără a-şi aminti dacă iniţiativa a fost a lui ori a lui (.....). Cu privire la justificarea remiterii unei părţi din mita primită către Primar, (.....) a arătat ca obiectivul dorit era aceea ca inculpatul Sorin Oprescu să nu îl dea afară, având în vedere reproşarea reclamaţiilor. De atunci, în cca. 9 ocazii, (.....) şi (.....) i-au remis inculpatului Oprescu sume cuprinse între 20.000 ţi 30.000 euro", se arată în document.

În ceea ce priveşte modul în care aveau loc remiterile, denunţătorul a arătat că împreună cu o altă persoană se deplasau la casa primarului, unde îi lăsau banii, iar acesta din urmă le spunea 'Mulţumesc'.

"(.....) a mai precizat că a încercat o dată să îi spună inculpatului Oprescu de la care dintre contracte provine mita, însă primarul l-a întrerupt repede ('mi-a dat-o scurt') spunându-i că nu îl interesează acest aspect", se menţionează în referat.

De asemenea, într-o declaraţie dată în 28 august, persoane respectivă a învederat că de la începutul anului 2012 consilierii personali ai primarului i-au adus la cunoştinţă că acesta din urmă nu îl mai agreează.

"În consecinţă, a luat legătura cu (.....) , ştiind că aceasta are o relaţie bună cu primarul. Referitor la problemă, aceasta i-a spus că îmi va stabili o întâlnire cu primarul, pe care mi-a şi stabilit-o aproximativ în vara anului 2012 în (.....) , la casa inculpatului Oprescu. La întâlnirea ce a avut loc şi la care au participat cei doi, (.....) l-a întrebat pe acesta care este problema şi dacă vrea să îl dea afară, primarul răspunzându-i, cu aproximaţie, că 'acum ştiu drumul şi să vin acolo pe viitor să discutăm, ori de câte ori este nevoie'. Din exprimarea lui (.....) a dedus că primarul vrea ca (.....) să ceară bani de la contractorii privaţi aflaţi în relaţii cu Palatele Mogoşoaia, drept mită, şi să-i dea şi inculpatului Oprescu o parte din aceşti bani. La o discuţie ulterioară (.....) i-a confirmat că, pentru ca 'să fie bine', trebuie să ia mită de la contractorii privaţi şi să-i ducă şi primarului, iar acesta din urmă nu primeşte decât euro", a susţinut denunţătorul.

Acesta a subliniat că, în consecinţă, de la finalul anului 2012, (.....) a solicitat sume de bani de la contractorii privaţi aflaţi în relaţie contractuala cu C.C.P.B.P.B în numele lui Oprescu şi, din aceeaşi perioadă, a început să dea din aceste sume de bani primarului, remiţându-i 90% din tot ceea ce încasa drept mită.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: dna Sorin Oprescu retinere