x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputat PNL, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Deputat PNL, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

16 Dec 2011   •   11:45

Liberalul Virgil Pop a fost gasit vinovat de instanta suprema in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Deputatul a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executarea pedepsei. Decizia nu este definitiva.

Virgil Pop a fost trimis in judecata in decembrie 2008, initial dosarul fiind judecat la Tribunalul Cluj. Ulterior, el a cerut instantei Tribunalului Cluj declinarea competentei de judecata la instanta suprema, din cauza calitatii de deputat, el fiind ales atunci in colegiul 8 Turda.

Dosarul a ajuns astfel la instanta suprema, care a inceput in 8 mai 2009 dezbaterile in procesul deputatului Virgil Pop, potrivit Mediafax. Liberalul Virgil Pop a stat in arest din 18 noiembrie pana in 11 decembrie 2008, cand Curtea de Apel Cluj a inlocuit masura cu interdictia de a parasi tara.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2007- februarie 2008, in calitatea pe care o avea de consilier judetean, Pop a pretins 80.000 euro, din care a primit 130.000 de lei si 30.000 de euro de la un denuntator.

Banii ar fi fost primiti pentru ca, prin influenta pe care o avea asupra persoanelor cu functii de conducere din SC Electrica SA Bucuresti si Transilvania Nord, precum si asupra presedintelui Consiliului Judetean Cluj de atunci, sa determine incheierea unor contracte de executie de lucrari de instalatii electrice in favoarea societatii administrate de denuntator.

Procurorii notau in rechizitoriu ca, pentru a ascunde provenienta sumei de 130.000 de lei , Virgil Pop a determinat-o pe Adina Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, sa intocmeasca acte fictive privind prestari de servicii intre societatea acesteia si firma denuntatorului, iar apoi Pop a semnat personal borderoul de achizitii fictiv, incasand prin virament bancar suma de 70.005 de lei, provenind din infractiunea de coruptie.

Virgil Pop ar fi pretins si obtinut cesiunea a 50 la suta din partile sociale ale SC Skiland SRL Oradea, in schimbul sprijinului pentru aprobarea cererilor de plata a primei transe din contractul de finantare din fonduri Sapard, invocand influenta pe care o are asupra factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, potrivit procurorilor.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata, in stare de libertate, Adina Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Virgil Pop a obtinut un mandat de deputat la alegerile din 2008, el candidand din partea PNL in colegiul 8 Turda pentru Camera Deputatilor.

×