x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputații și senatorii, în vacanță parlamentară până pe 1 septembrie

Deputații și senatorii, în vacanță parlamentară până pe 1 septembrie

01 Iul 2022   •   18:40
Deputații și senatorii, în vacanță parlamentară până pe 1 septembrie
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatorii şi deputaţii au intrat de vineri în vacanţă parlamentară până la 1 septembrie, când Legislativul îşi va relua activitatea.

Parlamentarii au intrat, de vineri, în vacanță parlamentară până pe 1 septembrie.

Potrivit articolului 66 din Constituție, „Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie”.

Parlamentarii se pot întruni şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.

În timpul sesiunii parlamentare, la Camera Deputaților, au fost depuse cinci moțiuni simple împotriva unor miniștri. Patru dintre ele au fost respinse, iar una, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, nu a mai fost dezbătură.

Miercuri fostul premier Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al Senatului.

„Președintele partidului și secretarul general mi-au cerut demisia. Mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului. Este o funcție politică. Bineînțeles că, în aceste condiții, nu am vrut să-i pun în situația penibilă pe colegii mei, pe unii dintre ei, să voteze împotriva conducerii paidului”, spune Florin Cîțu.

 

(sursa: Mediafax)

×