x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul Ciuhodaru a declarat război magazinelor de "vise"

Deputatul Ciuhodaru a declarat război magazinelor de "vise"

02 Noi 2010   •   00:00
Deputatul Ciuhodaru a declarat război magazinelor de "vise"

Deputatul independent de Iaşi Tudor Ciuhodaru cere Primăriei ieşene să anuleze autorizaţiile de funcţionare în cazul magazinelor care comercializează produse etnobotanice, după ce zeci de persoane intoxicate cu astfel de substanţe au ajuns în ultimele săptămâni la Spitalul de Urgenţe din Iaşi.



Tudor Ciuhodaru, şef al Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat că a cerut Primăriei să anuleze autorizaţiile de funcţionare pentru magazinele care vând produse etnobotanice. El a spus că în municipiu există câteva zeci de astfel de magazine, unele dintre acestea funcţionând în apropierea şcolilor şi universităţilor.

"Astfel de magazine sunt peste tot, atât în centru, cât şi în cartiere. Multe sunt amplasate lângă şcoli şi universităţi. În cartierul Nicolina, există un astfel de magazin chiar în scara unui bloc. Am discutat şi cu cei de la Poliţie, însă ei spun că nu au instrumentul legal pentru a închide magazinele respective", a spus Tudor Ciuhodaru.

El a adăugat că în această lună va iniţia o dezbatere publică la care, pe lângă medici, vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale, pentru găsirea unei soluţii în legătură cu funcţionarea acestor magazine.

Şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Iaşi, Liliana Romaniuc, a afirmat că la nivelul instituţiei nu există o statistică privind magazinele din municipiu care vând produse etnobotanice şi care sunt amplasate lângă şcoli.

Ea a spus însă că a fost dată o dispoziţie instituţiilor de învăţământ privind informarea elevilor în legătură cu pericolul la care se expun în cazul consumului substanţelor cu efect halucinogen.

În ultimele săptămâni, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi au ajuns zeci de pacienţi intoxicaţi cu substanţe etnobotanice, procurate de la "magazinele de vise" municipiului. Ultimul caz este al unui bărbat de 43 de ani, internat, luni, în stare gravă la Spitalul de Urgenţe din Iaşi.

×
Subiecte în articol: observator