x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în Maramureş pentru anihilarea unei reţele de traficanţi de ţigări

Descinderi în Maramureş pentru anihilarea unei reţele de traficanţi de ţigări

14 Mar 2011   •   08:58

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră maramureşeni au descins în această dimineaţă în localitatea Bistra, la graniţa cu Ucraina. Domiciliile a 40 de persoane suspecte de contrabandă cu ţigări sunt percheziţionate.

În casa unui suspect au fost descoperite mai multe puşti cu lunetă, potrivit Antena3. Şase persoane au fost duse la poliţie pentru audieri.

Purtătorul de cuvânt al IJPF Maramureş, Radu Lungu, a declarat, astăzi, pentru Agerpres, că descinderile au avut loc la mai multe locuinţe din localitatea Bistra, situată în apropierea graniţei cu Ucraina, iar într-o casă, în urma percheziţiei, au fost descoperite trei arme de foc.

De asemenea, pe timpul operaţiunii au fost trase mai multe focuri de armă pentru reţinerea unui grup de contrabandişti cu ţigări, fiind reţinute trei persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Maramureş, grupul de contrabandă format din 40 de persoane era condus de un cetăţean român stabilit în Spania. O parte dintre aceştia au fost reţinuţi, îmbarcaţi într-un elicopter şi transportaţi în cursul dimineţii de luni la sediul IJPF Maramureş din municipiul Sighetu Marmaţiei.

Poliţiştii de frontieră susţin că reţeaua formată din români şi ucraineni a traficat ţigări în valoare de peste 500.000 de euro. Acţiunea de reţinere a celor implicaţi în contrabanda cu ţigări în localitatea Bistra este în curs, până la această oră fiind efectuate 20 de percheziţii.




×