x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în Piatra Neamţ: Poliţiştii vizează destructurarea unor grupări interlope

Descinderi în Piatra Neamţ: Poliţiştii vizează destructurarea unor grupări interlope

15 Mar 2011   •   09:05
Descinderi în Piatra Neamţ: Poliţiştii vizează destructurarea unor grupări interlope

Razii la Piatra Neamţ, în această dimineaţă. Sute de poliţişti şi jandarmi percheziţionează mai multe locuinţe, fiind vizate persoane care ar face parte din lumea interlopă.

Conform unor surse judiciare, au loc 27 de percheziţii la mai multe adrese din Piatra Neamţ şi din alte localităţi din judeţ, vizând destructurarea unor grupări interlope.

Printre persoanele vizate de percheziţii s-ar afla şi Dumitru Mironescu, zis "Puiu", cercetat în cazul asasinatului de la Piatra Neamţ, asupra fraţilor Mararu.

Oamenii legii au descins în locuinţe din Roznov, Săvineşti, Dumbrava Roşie şi Piatra Neamţ, anunţă Antena3.

Mai multe persoane au fost duse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău pentru audieri.
Pe 14 noiembrie 2010, Gheorghiţă Mararu şi fratele lui, Bogdan, au fost împuşcaţi într-o cafenea din municipiu, de Cristian Chilat, în vârstă de 40 de ani, cunoscut ca Falău. În urma altercaţiei, Bogdan Mararu a murit, iar atacacatorul a fugit, spun anchetatorii. Cei doi fraţi erau cunoscuţi ca făcând parte din lumea interlopă din municipiu.

La începutul acestui an, procurorii de la instanţa supremă l-au pus sub acuzare în acest caz şi pe Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu. Acesta este acuzat de complicitate la omor deosebit de grav, fiind cercetat în libertate. Mironescu a fost cel care i-a furnizat arma lui Chilat şi i-a spus că Gheorghe Mararu se afla în cafeneau unde a avut loc asasinatul.

La jumătatea lunii februarie, Mironescu a ajuns în stare gravă la Spital, după ce a fost lovit cu bâtele de patru persoane cu care a avut o altercaţie în trafic.

Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu a generat ample dezvăluiri care a provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, a secretarului de stat Dan Fătuloiu, şi cu depunerea demisiei de către şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric.

×