x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în Vaslui şi Iaşi, într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Descinderi în Vaslui şi Iaşi, într-un dosar de contrabandă cu ţigări

29 Dec 2010   •   09:40

Zeci de persoane au fost duse la audieri, în această dimineaţă, în urma mai multor percheziţii efectuate de DIICOT în judeţele Vaslui şi Iaşi. Autorităţile încearcă să destructureze un grup infracţional specializat în contrabanda cu ţigări, din care făceau parte şi doi subofiţeri de poliţie.

Peste 30 de percheziţii domiciliare au avut loc, astăzi, în municipiul Huşi şi în judeţul Iaşi. Percheziţiile au fost efectuate de echipe de procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vaslui.

Potrivit DIICOT, din grupul infracţional organizat fac parte şi doi subofiţeri din cadrul IJPF Vaslui şi IJPF Iaşi.

"În fapt, se reţine că, în repetate rânduri, membrii grupării infracţionale au introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, importante cantităţi de ţigări, prin zona de frontieră unde îşi desfăşurau activitatea cei doi lucrători de poliţie", se arată într-un comunicat al DIICOT, citat de antena3.ro.

"Ţigările proveneau din Republica  Moldova  şi erau distribuite în vederea comercializării în mun. Huşi  şi în localităţile limitrofe. În această modalitate s-a procedat la sustragerea de la plata taxelor aferente bugetului de stat", mai precizează procurorii.

Peste 40 de persoane au fost conduse la audieri în vederea audierii.

×