x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Despăgubire record pentru Constanda: Omul de afaceri va primi 165 de milioane de euro pentru Parcul Bordei

Despăgubire record pentru Constanda: Omul de afaceri va primi 165 de milioane de euro pentru Parcul Bordei

06 Iul 2011   •   08:20
Despăgubire record pentru Constanda: Omul de afaceri va primi 165 de milioane de euro pentru Parcul Bordei

Costica Constanda va trebui sa fie despagubit cu 165 de milioane de euro in procesul cu Primaria Capitalei si municipiul Bucuresti, reprezentat de CGMB, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Decizia nu este definitiva. Aceasta este cea mai mare despagubire acordata pana in prezent unui om de afaceri intr-un proces cu o institutie a statului.

Procesul dintre Costica Constanda si Primaria Capitalei a inceput in anul 2010. Omul de afaceri a dat Primaria Capitalei in judecata si a cerut daune de 200 de milioane de euro. El a solicitat anularea contractului prin care a primit Satul Francez in schimbul cedarii Parcului Bordei catre municipalitate.

Citeste si Parcul Bordei, miza de 200 de milioane de euro

Nemultumirea lui Constanda este legata de faptul ca in Consiliul General nu s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal, iar proiectele sale imobiliare nu s-au materializat.

Constanda a intrat in posesia Satului Francez dupa ce fostul primar Adriean Videanu a negociat preluarea terenurilor din Parcul Bordei detinute de Constanda. Planul sau de afaceri prevedea ridicarea mai multor cladiri rezidentiale. Constanda a vandut o parte din terenul obtinut in satul francez unei firme din Grecia si ar fi promis dezvoltatorului imobiliar ca PUZ-ul va fi aprobat rapid. Ceea ce nu s-a intamplat.

In aceste conditii, grecii l-au dat in judecata pe Constanda, pentru a-si recupera banii. Fiind amenintat cu executarea silita, Constanda s-a indreptat impotriva municipalitatii.

Constanda a primit, in septembrie 2003, de la Traian Basescu, in timpul mandatului de la Primaria Capitalei, 33 de mii de metri patrati in Parcul Bordei.

Inainte de aflarea deciziei Tribunalului Bucuresti, primarul Capitalei a declarat ca CGMB si-a respectat "ce avea de facut in cazul PUZ-ului". "Sper sa existe un strop de dreptate in ceea ce priveste aceste actiuni. Sunt piratii acestia care incearca sa obtina bani", a spus Sorin Oprescu.

×