x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Destin distrus - Tânăr, bancher şi nechibzuit

Destin distrus - Tânăr, bancher şi nechibzuit

de Toma Roman Jr    |    Sidonia Silian    |    Alexandru Boariu    |    10 Ian 2008   •   00:00
Destin distrus - Tânăr, bancher şi nechibzuit

Directorul unei sucursale BancPost din Bucureşti, un tânăr de 27 de ani, s-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc, cu gândul să se sinucidă, fiindcă furase 100.000 de euro din seiful băncii. Poliţia susţine că tânărul pierduse o mare parte din bani la cazino. Acum se află în comă la Spitalul Sf. Pantelimon.



Directorul unei sucursale BancPost din Bucureşti, un tânăr de 27 de ani, s-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc, cu gândul să se sinucidă, fiindcă furase 100.000 de euro din seiful băncii. Poliţia susţine că tânărul pierduse o mare parte din bani la cazino. Acum se află în comă la Spitalul Sf. Pantelimon.


Adrian Pascu a luat cu de la sine putere 100.000 de euro din seiful băncii, a pierdut cea mai mare parte a sumei la cazinou, după care s-a aruncat de la ultimul etaj al unui bloc din zona Vitan. Incidentul s-a întâmplat în noaptea de
3 spre 4 ianuarie a.c., iar locatarii susţin că, iniţial, tânărul avea de gând să se sinucidă prin spânzurare.


SPÅNZURARE EŞUATÅ. "Mai întâi a tăiat o sârmă din ghenă şi a încercat să se spânzure, însă sârma s-a rupt şi de-aia, probabil, s-a aruncat de la balconul ghenei", a povestit o locatară. Femeia spune că a auzit zgomote pe scara blocului, însă nu a ieşit să vadă ce se întâmplă, întrucât "de multe ori mai vin aurolacii aici să doarmă, şi am crezut că şi de data aia a fost acelaşi lucru". Mai mult, locatarii blocului spun că nu-l cunoşteau pe tânăr şi că probabil a ajuns întâmplător la locul unde a vrut să-şi pună capăt zilelor. Într-adevăr, tânărul nu locuia în blocul respectiv, dar unii şi-au amintit că "în urmă cu un an-doi, avea aici o prietenă". Administratorul blocului are însă o versiune mai nuanţată: "Într-adevăr, mai întâi a vrut să se spânzure, însă apoi, după ce sârma s-a rupt, a coborât în stradă, a intrat în scara următoare, a urcat cu liftul la etajul opt şi s-a aruncat de la balconul ghenei", povesteşte dl Dragomirescu. Motivul pentru care administratorul şi-a întărit spusele este faptul că în balconul scării cu pricina se văd clar urmele pantofilor lui Adrian Pascu. "Tot aici a făcut şi poliţia poze", a adăugat acesta. Sinucigaşul a supravieţuit căzăturii, iar acum se află în comă la Spitalul Sf. Pantelimon. Potrivit Poliţiei Capitalei, autorul furtului de 100.000 de euro din sucursala Bancpost de pe Bulevardul Timişoarei este chiar directorul băncii, Adrian Pascu, sinucigaşul ar fi jucat 60.000 de euro la un cazinou, diferenţa de bani nefiind încă găsită.


DISCREŢIE "BANCARÅ". Ieri-dimineaţă la Agenţia Bancpost-"Romancierilor", din Bucureşti, Bulevardul Timişoara nr. 73 era o atmosferă liniştită. Clienţi puţini la prima oră. Lucrătorii bancari – un bărbat şi câteva femei, unele mai tinere, altele între două vârste –, asaltaţi de ziarişti, încercau să dea impresia că nu s-a întâmplat "nimic deosebit" în sucursala lor în ultimele zile. Încercăm să aflăm câte ceva despre tânărul director al agenţiei, care a încercat să-şi pună capăt zilelor şi zace acum în spital, la terapie intensivă, luptându-se cu moartea.


"Nu putem să vă spunem nimic, vorbiţi cu domnul Bogza (preşedintele Bancpost – n.r.), dânsul ne-a interzis să facem orice fel de declaraţie" – ne-a tăiat-o scurt o doamnă, altfel destul de politicoasă. Mai facem o încercare: "Noi vrem totuşi să ne spuneţi dumneavoastră, pentru cititorii ziarului, ce fel de om este tânărul Adrian Pascu, colegul şi şeful dvs., cum se comporta ca director de agenţie, dacă în ultima perioadă aţi sesizat ceva în comportamentul lui etc.". "Dacă doriţi informaţii cu privire la vreunul din produsele oferite de banca noastră, vi le putem oferi cu plăcere. Altceva, nu vă putem spune" – ne-a retezat-o din nou "interlocutoarea" noastră.


BÅIAT BUN. Când am ajuns pe Strada Titel Petrescu din Drumul Taberei, la domiciliul sinucigaşului, în faţa blocului numărul 4 fojgăiau colegii de la variate televiziuni. Ne-am insinuat în bloc şi am dat nas în nas cu o doamnă în vârstă, cooperantă. Ne-a spus: "Eu stau la numărul 15 de curând, nu l-am cunoscut, dar după ce am văzut la televizor mă gândesc la el ca şi cum ar fi fost al meu". Am sunat la apartamentul numărul 11, unde stă Adrian Pascu împreună cu părinţii săi. Nu a răspuns nimeni. La fel s-a întâmplat şi la majoritatea apartamentelor de la etajul unu. Doar vecinul de la numărul 8 a deschis: "Dom’le, eu îl cunosc pe băiatul de douăzeci şi trei de ani. E politicos, bine crescut, nu am auzit niciodată scandal de la ei din apartament. Nu cred că avea probleme psihice... a fost ceva de moment, zic eu, îmi pare rău pentru el."

Ne-am uitat pe avizierul cu întreţinerea, familia Pascu nu avea nici o datorie. Tot de acolo am luat şi numărul de telefon al administratorei Munteanu Valentina. Doamna respectivă a aflat de la noi ce s-a întâmplat cu Adrian: "Habar nu aveam ce a păţit! Săracul de el... era aşa de liniştit. Nu credeam că e în stare să fure banii ăia. Părea cel mai normal om din lume!"


În criză

Sistemul bancar din România se confruntă cu o mare criză de resurse umane, ceea ce forţează băncile să angajeze tineri fără experienţă sau să promoveze în funcţii de conducere salariaţi cu doar unul sau doi ani vechime. La ora actuală, în sistemul bancar lucrează peste 63.500 de oameni, cu aproape 6.000 mai mulţi decât anul trecut. Fiecare deschidere de agenţie înseamnă găsirea de noi angajaţi atât pentru funcţiile de execuţie, cât şi pentru cele de conducere. În aceste condiţii, toate instituţiile financiare practică "furtul de salariaţi" de la instituţii concurente.
"Ne vom abţine să facem un comentariu având în vedere că persoana respectivă – într-un fel – s-a judecat şi condamnat singură, chiar mai aspru decât putea s-o facă justiţia română. Cred că lumea îşi doreşte să-l vadă revenindu-şi, indiferent ce ar fi făcut", a declarat pentru un post de televiziune Mihai Bogza, preşedinte al consiliului de administraţie al Bancpost.
(Daniela Ivan)


Şef de o lună

Adrian Pascu era salariatul Bancpost din 21 noiembrie 2007, de când a fost angajat ca director al agenţiei "Romancierilor", din Capitală. Dosarul lui era unul foarte bun, pentru că mai lucrase înainte la Credit Europe şi la Banca CR Firenze Romania,de unde s-a mutat la Bancpost. Surse din bancă ne-au precizat că tânărul a fost angajat prin concurs şi că în urma testării psihologice nu a reieşit că ar avea vreo problemă. Pascu a fost promovat directorul agenţiei din Bulevardul Timişoara, unde avea doar câţiva oameni în subordine. (Daniela Ivan)


Jucător înrăit

Conform unor surse din poliţie, angajaţii cazinoului susţin că directorul sucursalei BancPost, Adrian Pascu, era un împătimit al jocurilor de noroc. Totodată, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sector 6 au stabilit în urma analizei imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale băncii cu pricina că Adrian Pascu nu a intrat doar o singură dată în bancă pentru a fura banii, ci în trei nopţi.


     




×
Subiecte în articol: observator adrian pascu bancpost