x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deţinut spânzurat în Penitenciarul Aiud

Deţinut spânzurat în Penitenciarul Aiud

de Lucian Dobrater    |    28 Apr 2011   •   14:22

Un deţinut în vârstă de 37 de ani, condamnat la o pedeapsă de 7 ani pentru tâlhărie, s-a spânzurat în incinta Penitenciarului Aiud, acesta fiind primul caz de suicid înregistrat în închisoare în ultimii trei ani. Din primele cercetări efectuate după descoperirea suicidului, miercuri seară, nu au fost identificate motivele care l-au determinat pe deţinut să se spânzure.

Reprezentanţii penitenciarului au solicitat intervenţia SMURD, manevrele de resuscitare fiind efectuate aproape o oră, dar fără succes, fiind constatat în cele din urmă decesul bărbatului. Potrivit unui comunicat dat publicităţii joi de conducerea Penitenciarului Aiud, au fost anunţate familia decedatului şi organele competente pentru efectuarea cercetărilor, respectiv judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Aiud, Poliţia Municipiului Aiud, Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud şi Serviciul de Medicină Legală Alba.

Bărbatul executa o pedeapsă privativă de libertate în regim de maximă siguranţă, cu o condamnare de 7 ani pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. În 2008, un deţinut condamnat pentru omor deosebit de grav a murit după ce a ingerat în mod voluntar o doză de medicamente şi a intrat, câteva ore mai târziu, în stop cardiorespirator. Anul trecut, peste o sută de deţinuţi de la Penitenciarul Aiud şi-au provocat diverse autoagresiuni, iar 14 au refuzat să se alimenteze, ca formă de protest cu privire la unele nemulţumiri avute.

De asemenea, în 2010, au avut loc şi 37 de altercaţii între persoane private de libertate. Spre deosebire de 2009, când un deţinut a murit în urma unei altercaţii cu o altă persoană privată de libertate, anul trecut nu au fost înregistrate evenimente de acest gen. Penitenciarul Aiud, unul din cele mai vechi din ţară, are în custodie aproximativ 1.000 de deţinuţi.

×
Subiecte în articol: detinut penitenciarului aiud spanzurat