x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureștenii, în întuneric de sărbători. Luminițele lui Nicușor Dan, o dezamăgire. Iată imaginile!

Bucureștenii, în întuneric de sărbători. Luminițele lui Nicușor Dan, o dezamăgire. Iată imaginile!

de Andreea Tiron    |    03 Dec 2022   •   14:00
Bucureștenii, în întuneric de sărbători. Luminițele lui Nicușor Dan, o dezamăgire. Iată imaginile!
Sursa foto: Lucian Alecu

În timp ce alte orașe din Europa își bucură locuitorii și turiștii cu o feerie de lumini în timpul sărbătorilor de iarnă, Primaria Municipiului București a aprins iluminatul festiv sărăcăcios doar pe cateva bulevarde. Pe lângă lipsa apei calde și a căldurii, acum bucureștenii au parte de o nouă dezamăgire.

Primăria Capitalei a anunțat zilele trecute că "Instalațiile luminoase sunt aceleași din anii trecuți, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente. Aproape 3.000 de instalații luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și Piața Presei Libere.Cum a furat Craciunul Nicusor de la Capitala."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Printre bucureștenii care și-au dorit să se bucure împreună cu familia de apropierea sărbătorilor de iarnă, se află și cunoscutul avocat Adrian Cuculis, care a ieșit la plimbare cu cei mici pentru a admira luminițele de sarbatori. Experiența de care a avut parte merită relatată:

"Totul este splendind și luminează excepțional cu o singură mențiune. Este o beznă în București și totul arată atât de trist încât ai senzația că ești într-un oraș modest din Bulgaria.

Extrem de entuziasmat aseară, fac zarvă mare că nu mă interesează “că copiii” și-au făcut baia de seară, eu vreau să vad luminițele.

Zis și făcut. Îi echipez pe toți și zic…. Să nu stric surpriza și lumina care urmează să mă pălească, stai că merg de la victoriei și intru glorios pe Lascăr Catargiu și apoi Universitate.

Ajung la piața Victoriei. Punctul zero de conducere a țării.

Un echipaj de poliție lumina intersecția atât de frumos încât nu am mai dat importanță faptului că nu există aproape nicio decorațiune specifică.(...)

În fine… coborând entuziasmat către Romană, începe să-mi piară zâmbetul….

Aveam senzația că însuși Nicușor decorase bulevardul, atat de zgârcite și meschine erau decorațiile.

Punctul de maximă intensitate a fost pe Magheru și mai apoi Universitate și Unirii…. Mă simțeam fix ca la Varna acum 15 ani.

Dupa ce mi s-au străpezit dinții bine de tot, am plecat acasă, mă duc la Craiova fiindcă am ajuns să migrăm în alte orașe să putem puncta startul sărbătorilor de iarnă.

(...)Nicușor ne-a furat Crăciunul!"

 

×
Subiecte în articol: iluminat festiv bucuresti dezamagire