x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezvăluire-şoc făcută de primarul Iaşiului: "Atentatorul îşi exprimase public intenţia de a dinamita universitatea"

Dezvăluire-şoc făcută de primarul Iaşiului: "Atentatorul îşi exprimase public intenţia de a dinamita universitatea"

09 Iul 2013   •   18:02
Dezvăluire-şoc făcută de primarul Iaşiului: "Atentatorul îşi exprimase public intenţia de a dinamita universitatea"
Sursa foto: Intact Images

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita a declarat într-o conferinţă de presă că bărbatul care a vrut să detoneze o bombă la Facultatea de Electronică locuia într-un adăpost improvizat în localitatea suceveană Cârlibaba, acolo unde şi-ar fi exprimat public intenţia de a dinamita universitatea din Iaşi.

"De ceva timp, el stătea în judeţul Suceava, unde s-a exprimat de câteva ori că vrea să dinamiteze universitatea din Iaşi. Asta o ştiu din datele anchetatorilor. Cei care au auzit aceste lucruri de la bărbat ar fi trebuit să anunţe mai departe structurile statului. Dacă Poliţia din Iaşi ştia, poate că acest om era monitorizat", a declarat Gheorghe Nichita.

Edilul a mai spus că Oliver Stan a fost amendat pentru port de armă albă şi că a discutat la un moment dat inclusiv cu viceprimarul localităţii Cârlibaba.

"I-a spus viceprimarului că are o misiune pe pământ. S-au găsit acolo unde stătea el şi nişte schiţe şi planuri prin care pregătea detonarea bombei la Iaşi. Deci erau nişte semnale că vrea să fie ascultat. Viceprimarul de acolo trebuia să anunţe mai departe alte instituţii, dacă acest om a venit la el", a mai spus Nichita

×