x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Diaconescu NU a semnat contractul de privatizare a Oltchim: Lipsesc paragrafe, anexe. Sunt foarte multe inadvertenţe

Diaconescu NU a semnat contractul de privatizare a Oltchim: Lipsesc paragrafe, anexe. Sunt foarte multe inadvertenţe

24 Sep 2012   •   05:38
Diaconescu NU a semnat contractul de privatizare a Oltchim: Lipsesc paragrafe, anexe. Sunt foarte multe inadvertenţe

UPDATE 11:50 - Dan Diaconescu nu a semnat contractul de privatizare a combinatului Oltchim. "In week-endul acesta, numai colegii mei avocati si consultanti au lucrat pentru clauzele din contract. Cand am venit sa semnez contractul, in afara de o stampila adaugata pe vechiul contract, nu exista nicio diferenta. Sunt foarte multe inadvertente, lipsesc paragrafe, date, certificate, lipsesc anexe de la contract, lipseste avizul de la Consiliul Concurentei si nu stim rezultatele controlului facut la Oltchim", a declarat patronul OTV, la mnisterul Economiei. Diaconescu a precizat ca va face un acord cu sindicatele pentru platirea salariilor.

"Combinatul este o mare avutie nationala. Guvernantii stiu ca avem banii, nu inteleg de ce vor sa omoare Oltchim. Daca nu participam la licitatie, combinatul era vandul pe 2-3 milioane de euro. Guvernantii nu vor sa dea banii oamenilor", a mai spus DD.

UPDATE 10:09 - Dan Diaconescu a declarat, la ministerul Economiei, ca semneaza astazi contractul de vanzare-cumparare a pachetului majoritar de actiuni la Oltchim si achita suma de 203 milioane lei, daca banii vor fi folositi pentru plata salariilor si reluarea activitatii combinatului valcean.

"Trebuie sa mergem inainte ca sa salvam combinatul. Din pacate, in ultimele zile nimeni nu mai vorbeste de combinat. Am inteles ca am fost deja dat disparut. Cazul Elodia pare un nimic in comparatie cu privatizarea Oltchim. Cel care a castigat privatizarea este amenintat cu inchisoarea de guvernanti. Noi vrem sa platim astazi banii pe actiuni", a declarat Dan Diaconescu.

Remus Vulpescu, seful OPSPI, a afirmat, de asemenea, in aceasta dimineata, ca "daca banii nu se platesc, contractul nu se instraineaza".

"Domnul Diaconescu este foarte bine ca in timpul cel mai scurt sa prezinte documente din care sa rezulte sumele de care dansul are nevoie pentru preluarea actiunilor", a mai spus seful OPSPI, la minietrul Economiei.

........................

Presedintele Partidului Poprului, Dan Diaconescu, este asteptat astazi, la ora 10:00, la ministerul Economiei pentru a semna contractul de vanzare a 54,8% din actiunile Oltchim. Tot astazi, omul de afaceri ar trebui sa semneze si ordinul de plata pentru cele 45 de milioane de euro care se vor duce la ministerul Economiei.

Dan Diaconescu mai are 7 zile la dispozitie sa achite cele 45 de milioane de euro pe care le-a promis vineri, cand a castigat licitatia pentru Oltchim Ramnicu Valcea. Daca patronul televiziunii OTV nu vireaza banii in conturile ministerului Economiei pana la 1 octombrie va pierde garantia de 150.000 de euro, depusa la inceputul privatizarii. In plus, Diaconescu risca sa fie acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, adica 20 de ani de inchisoare, daca oferta sa nu este una serioasa.

In varianta in care Diaconescu nu plateste, solutiile care se intrevad acum sunt doua, in lipsa unui plan de rezerva: combinatul va fi fie trecut in administrare speciala, fie va intra in insolventa, cel mai probabil la cererea statului.

Dan Diaconescu, judecat din nou pentru santaj

Judecatoria sectorului 1 Bucuresti reia, astazi, dezbaterile in procesul in care patronul OTV este judecat pentru santajarea unor persoane de la care ar fi cerut importante sume de bani pentru a nu difuza reportaje TV compromitatoare cu ele.

Alaturi de Dan Diaconescu sunt judecati Dorel Petru Parv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", si Ghezea Mitrus, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicatiei "Atac la persoana", ambii fiind acuzati de santaj.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv in 23 iunie 2010. Patronul postului OTV a fost eliberat din arest in 25 iunie 2010, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, care a inlocuit masura arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara.

Doru Parv a fost eliberat din arest in 4 august 2010, Tribunalul Bucuresti admitand atunci cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulata de acesta. Instanta a dispus in cazul lui Parv interdictia de a parasi localitatea de domiciliu.



×