x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Diaconu: Am declanşat un control la Sala Palatului. Managerul îşi face campanie pe banii instituţiei

Diaconu: Am declanşat un control la Sala Palatului. Managerul îşi face campanie pe banii instituţiei

12 Mai 2012   •   11:41
Diaconu: Am declanşat un control la Sala Palatului. Managerul îşi face campanie pe banii instituţiei

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat ca a declansat un control la Sala Palatului, din cauza ca managerul salii, Catalin Lucian Iliescu, isi face campanie electorala pe banii institutiei, fiind si candidat al PDL la Primaria sectorului 2.

Managerul Salii Mari a Palatului, Catalin Lucian Iliescu (PDL), a transmis azi, intr-un comunicat, ca ministrul Culturii, liberalul Mircea Diaconu, l-a "somat" sa demisioneze din functie, desi el a castigat postul prin concurs si nu in urma unei numiri politice.

"Sala Palatului este o institutie publica de cultura. El isi face campanie electorala prin intermediul institutiei. A tiparit pe banii institutiei - o institutie publica de cultura - pliante pe care le imprastie peste tot", a spus Mircea Diaconu.

El a precizat ca pe o parte a unui astfel de pliant este promovata activitatea Salii Palatului, iar pe cealalta se promoveaza Catalin Lucian Iliescu in postura de candidat al PDL la Primaria sectorului 2.

"Deontologic si profesional nu amesteci institutia in campania electorala. Asta inseamna deturnare de fonduri", a spus Mircea Diaconu.

El a precizat ca a declansat deja controlul la Sala Palatului si, daca informatiile pe care le detine se dovedesc adevarate, "domnul (Catalin Lucian Iliescu, n.r.) zboara si o sa aiba si plangeri penale pentru deturnare de fonduri publice".

Mircea Diaconu a mai spus ca nu contesta concursul in urma caruia Catalin Lucian Iliescu a fost numit manager al Salii Palatului.

Totodata, Diaconu a catalogat acuzatiile lui Catalin Lucian Iliescu, potrivit caruia ministrul l-ar "santaja politic", "o obraznicie in stilul clasic".

Intr-un comunicat remis azi managerul Salii Mari a Palatului, Catalin Iliescu (PDL), a spus: "Incompatibilul Mircea Diaconu, membru al PNL, numit ministru al Culturii in deja compromisul Guvern Ponta m-a somat sa-mi dau demisia din functia de manager al Salii Mari a Palatului desi eu ocup aceasta functie prin concurs si nu in urma unei numiri politice. In caz contrar, m-a amenintat ca ma demite el. El, urmaritul penal".

×
Subiecte în articol: mircea diaconu catalin iliescu