x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DIICOT a reţinut un "locotent" al interlopului Ion Clămparu

DIICOT a reţinut un "locotent" al interlopului Ion Clămparu

30 Mar 2010   •   00:00

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi ofiţeri de poliţie au efectuat, marţi, 21 de percheziţii pe raza judeţului Prahova şi în Bucureşti, fiind reţinute 35 de persoane, printre care se află şi Nicolai Bârsan, unul din "locotenenţii" interlopului Ion Clămparu.



De asemenea, a fost reţinut şi Nicolae Manea, cei doi fiind lideri importanţi ai lumii interlope prahovene. Nicolai Bârsan şi Nicolae Manea conduceau două grupuri infracţionale organizate, specializate în săvârşirea de infracţiuni informatice şi falsificarea de mijloace de plată electronică.

Potrivit DIICOT, în perioada 2008-2010, cele două grupuri infracţionale organizate au acţionat pe teritoriul mai multor ţări ale Uniunii Europene şi în Australia, făcând schimb de date informatice, echipamente şi programe informatice obţinute ilegal şi sprijinindu-se reciproc în desfăşurarea activităţilor infracţionale, prejudiciul produs fiind de aproximativ 600.000 de euro.

La acţiune au participat aproximativ 200 de poliţişti şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Intervenţie a Jandarmeriei "Matei Basarab" din Ploieşti şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, potrivit Agerpres.

În vederea completării materialului probator au fost solicitate şi efectuate comisii rogatorii cu autorităţile judiciare din Cehia, Portugalia, Belgia, Olanda, Grecia, Polonia şi Australia.

Nicolai Bârsan a mai fost anterior condamnat la o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

×
Subiecte în articol: observator