x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sclavi în România: Persoane cu handicap, sechestrate și exploatate în pensiuni din Maramureș

Sclavi în România: Persoane cu handicap, sechestrate și exploatate în pensiuni din Maramureș

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2023   •   00:03
Sclavi în România: Persoane cu handicap, sechestrate și exploatate în pensiuni din Maramureș
Sursa foto: DIICOT

Chinuri greu de imaginat! Patru maramureșeni, dintre care unul având calitatea de funcționar public, au fost arestați preventiv pentru că au racolat persoane cu handicap, pe care le exploatau prin muncă, ca pe sclavi, supunându-le la chinuri greu de imaginat, anunță joi DIICOT.

Cei patru inculpați, unul dintre aceștia având calitatea de funcționar public, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane şi supunerea la muncă forțată obligatorie, au fost arestați preventiv, anunță DIICOT.

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut, miercuri, 19 percheziții în județele Maramureș și Vrancea, destructurând o rețea care racola persoane cu handicap, pe care le exploata prin muncă, ca pe sclavi, supunându-le la chinuri greu de imaginat.

Oamenii legii au reținut că mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în centre de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap, din județul Vrancea, ar fi fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, și, ulterior, transportate, pentru a fi exploatate prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș.

„Persoanelor vătămate le-ar fi fost reținute documentele de identitate, acțiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai mare. Persoanele vătămate nu ar fi fost plătite sau ar fi fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, ar fi fost adăpostite în condiții necorespunzătoare și exploatate prin recurgerea la amenințări și exercitarea de acte de violență fizică, acte care au determinat o puternică stare de temere în rândul acestora”, arată Poliția Maramureș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

 

×