x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dinel Staicu a fost capturat în Ungaria

Dinel Staicu a fost capturat în Ungaria

19 Apr 2011   •   19:44
Dinel Staicu a fost capturat în Ungaria

162156-dinel-staicu34.jpgAmbasada României la Budapesta a primit din partea autorităţilor ungare confirmarea privind reţinerea "persoanei prezumate a fi Dinel Staicu",

"Autorităţile ungare au confirmat Ambasadei României la Budapesta reţinerea persoanei prezumate a fi cetăţeanul Dinel Staicu. Întrucât investigaţia este în curs, nu putem furniza detalii suplimentare. Ambasada României va îndeplini procedurile necesare în asemenea circumstanţe", a spus Doris Mircea.Dinel Staicu a fost prins în parcarea unui supermarket din localitatea Macov, Ungaria şi nu s-a opus reţinerii, fiind dus la Budapesta, unde va fi prezentat instanţei pentru confirmarea mandatului european de arestare, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

Afaceristul craiovean Dinel Staicu a fost dat în urmărire naţională, la începutul lunii aprilie , după ce fusese condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), scrie antena3.ro

După condamnarea definitivă la şapte ani de închisoare pentru fraudarea BIR, Dinel Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu, preluându-l pe cel al soţiei.

Schimbarea de nume a fost publicată în partea a treia a numărului 10 din 2011 al Monitorului Oficial al României. Staicu a fost dat în urmărire naţională, marţi, în urma condamnării pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti. Dinel Staicu a fost dat şi în consemn la frontieră, după ce nu a fost găsit la locuinţa sa din sectorul 2 al Capitalei.

×