x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dinel Staicu, adus în România

Dinel Staicu, adus în România

28 Apr 2011   •   10:23
Dinel Staicu, adus în România
162754-.jpgDinel Nuţu, fost Staicu, a fost adus astăzi în ţară, după ce, săptămâna trecută, a fost prins în localitatea Mako din Ungaria. Staicu a fugit din ţară cu o zi înainte să fie condamnat în dosarul BIR. El are de executat o pedeapsă de şapte ani de închisoare. Staicu a fost predat autorităţilor române în punctul de trecere de la Vama Borş, în jurul orei 13.00.

Dinel Staicu a fost dus de poliţiştii ungari până la vama Borş, cu o maşină, potrivit Antena3. De aici, va fi preluat de o escortă a Poliţiei Române. Staicu va fi dus în arestul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Bihor.

Afaceristul craiovean Dinel Staicu a fost dat în urmărire naţională, la începutul lunii aprilie , după ce fusese condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

După condamnarea definitivă la şapte ani de închisoare pentru fraudarea BIR, Dinel Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu, preluându-l pe cel al soţiei.

Dinel Staicu a fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2006. Alături de el a fost inculpat şi fostul preşedinte al BIR. Potrivit anchetatorilor, din banii obţinuţi fraudulos de la BIR, Staicu a cumpărat acţiuni la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla.

Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.

×
Subiecte în articol: inchisoare staicu condamnat nutu