x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dinescu, găsit incompatibil

Dinescu, găsit incompatibil

de Violeta Fotache    |    03 Feb 2010   •   00:00
Dinescu, găsit incompatibil

Inspectorii de integritate au descoperit că Mircea Dinescu se află în stare de incompatibilitate, întrucât începând de la 27 martie 2006 acesta deţine simultan atât calitatea de membru CNSAS, cât şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale.



Potrivit unui comunicat emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), cercetările au fost începute din oficiu, după ce mai multe articole de presă sesizau posibila stare de incompatibilitate a membrului Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS). ANI precizează că Mircea Dinescu a fost înştiinţat prin mandate poştale cu privire la demararea verificărilor şi a drepturilor pe care le are.

În urma verificărilor, ANI a constatat că Mircea Dinescu deţine funcţia de administrator la SC Agroindustriala SRL Giubega începând cu 19 februarie 2004, că acesta a deţinut şi exercitat efectiv funcţia de administrator unic la SC Grădina cu Vişini SRL între 15 decembrie 2005 şi 14 noiembrie 2008. Cele două firme au avut activitate comercială neîntreruptă şi au înregistrat venituri de 6.145.388 lei şi profit de 2.058.010 lei în perioada 2006-2008. Incompatibilitatea constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, pentru abatere disciplinară.

"SĂ MĂ DEA AFARĂ DE LA CNSAS..."
Mircea Dinescu a declarat că nu va contesta decizia ANI şi nici nu îşi va da demisia din CNSAS. "Să mă dea afară de la CNSAS, să fie asta marea izbândă", a declarat Dinescu, citat de Mediafax. "Eu nu consider că ce fac la CNSAS, şi anume cititul dosarelor fostei Securităţi, are vreo legătură cu investiţiile mele în agricultură. (...) Mi se pare o mare ordinărie că marii politicieni îşi trec firmele pe numele soacrei sau ale copiilor şi nu păţesc nimic. Eu am refuzat să fac asta. Această lege te obligă la o găinărie pe care eu nu am practicat-o", a mai spus Mircea Dinescu.

El a precizat că la prima firmă administrator este soţia lui, iar a doua nici "nu mai există şi nici nu a avut obiect de activitate pe ea". Direcţia Juridică a CNSAS analizează situaţia creată, problema incompatibilităţii lui Mircea Dinescu urmând să fie supusă atenţiei plenului CNSAS, după cum a declarat preşedintele instituţiei, Dragoş Petrescu.

×
Subiecte în articol: observator