x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Diplomatul Silviu Ionescu urmărit penal pentru trei infracţiuni

Diplomatul Silviu Ionescu urmărit penal pentru trei infracţiuni

de Violeta Fotache    |    03 Feb 2010   •   00:00

Anchetatorii români au dispus începerea urmăririi penale faţă de diplomatul Silviu Ionescu pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Potrivit comunicatului de presă emis de Parchetul instanţei supreme, din cercetările efectuate a rezultat că Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri "ad interam" al României la Singapore, este cel a comis accidentul rutier din data de 15 decembrie 2009.

 În jurul orelor 03,10 diplomatul, în timp ce conducea autoturismul Audi A 6 aparţinând Ambasadei României în Singapore, a accidentat la o intersecţie semaforizată, două persoane, care traversau regulamentar trecerea de pietoni. "Conducătorul auto a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă autovehiculul producând ulterior un alt accident soldat cu rănirea unei alte persoane.", ne-au comunicat  procurorii români.


DIPLOMATUL A MINŢIT POLIŢIA SINGAPOREZĂ

"Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce    i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două victime suferind şi ele o serie de leziuni. Ulterior producerii celor două accidente de circulaţie, învinuitul Ionescu Silviu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul Audi A6 a fost sustras din faţa Ambasadei României după orele 0200, situaţie neconformă cu realitatea pe care a susţinut-o şi prin declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare singaporeze".

×