x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Diplome false eliberate de Universitatea de Vest Vasile Goldiş. Vezi cât costa un astfel de act

Diplome false eliberate de Universitatea de Vest Vasile Goldiş. Vezi cât costa un astfel de act

06 Feb 2013   •   18:59
Diplome false eliberate de Universitatea de Vest Vasile Goldiş. Vezi cât costa un astfel de act

Procurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins miercuri la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" şi la filialele acesteia din opt judeţe, într-un dosar privind eliberarea unor diplome false.

 
Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu ajutorul structurilor DGA.
 
"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)", informează Ministerul Public.
 
Potrivit Mediafax, acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.
 
În derularea activităţilor de urmărire penală, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.
 
Mai multe persoane urmează să fie ridicate pentru audieri.
 
Pentru o diplomă de licenţă se plăteau sume cuprinse între 100 şi 300 de euro.

×