x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Direcţia "filaj şi investigaţiii” din cadrul DGIPI s-a specializat in supravegherea viermilor

Direcţia "filaj şi investigaţiii” din cadrul DGIPI s-a specializat in supravegherea viermilor

20 Feb 2012   •   15:45
Direcţia "filaj şi investigaţiii” din cadrul DGIPI s-a specializat in supravegherea viermilor

Activitatile de filaj, monitorizare video si investigatii sub acoperire din zona Pietei Universitatii si din alte zone ale tarii unde se protesteaza public impotriva regimului Basescu sunt cordonate de comisarul-sef Niculae Cristea, seful Directiei filaj si investigatii din cadrul DGIPI (Directia Generala de Informatii si Protectie Interna), se scrie in Catavencii (Cine ii supravegheaza informativ pe ciumpalacii din tara si din Piata Universitatii - 20 februarie 2012).

La Revolutie, Cristea era plutonier la postul de politie Jilava. A ajuns ofiter cu ajutorul lui Virgil Ardelean zis Vulpea, fostul sef al DGIPI, si a fost promovat in mai multe functii de chestorul Vasile Muresan, zis Shogunul. in 2008, maramuresanul Muresan era directorul Diviziei verificari operative din cadrul DGIPI. Dupa aceea i se pierde urma si, conform informatiilor ziaristilor de la Catavencii.ro, actuala sa insarcinare este cea de coordonator al Diviziei ofiteri sub acoperire din cadrul DGIPI.

Printre protestatarii impotriva regimului Basescu din tara si din Piata Universitatii sunt infiltrate iscoadele lui Vasile Muresan. La Revolutia din decembrie ’89, Muresan era loctiitorul presedintelui organizatiei PCR din cadrul Inspectoratului de Militie al Judetului Maramures. in 1990, la varsta de 29 de ani, este promovat in functia de sef al Politiei Baia Mare, iar in 1991 in cea de inspector-sef al IJP Maramures, pe care o va detine timp de peste zece ani. in 2006 a fost promovat in functia de sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Maramures.

A absolvit Academia "Stefan Gheorghiu", a lucrat mana in mana cu mafia lemnului, cu hotii de autoturisme din strainatate, carora le vindea numere de inmatriculare, si cu capii retelelor de trafic de carne vie din anii ’90, a bagat in puscarie ziaristi care i-au prins urma si, in toti acesti ani, a slujit ca un soldat credincios PSD-ul. Relatiile cultivate cu secretarul de stat Toma Zaharia zis Tezeu, una din mainile negre ale regimului Nastase, si cu generalii Virgil Ardelean zis Vulpea si Alexandru Burian, maramuresan din Baia Sprie, adjunctul directorului SPP, l-au ajutat sa reziste impotriva tuturor tentativelor de reforma.

Despre ispravile si sistemul relational al chestorului Vasile Muresan cititi in interviul (Cu pumnul in gura presei: Jurnalistul baimarean Romeo Rosiianu - victima unei campanii de intimidare) luat de ziaristul Silviu Manastire redactorului sef al saptamanalului "Necenzurat' din Baia Mare, Romeo Rosiianu. Potrivit jurnalistului maramuresean, chestorul Muresan este nasul din umbra al lumii interlope locale.

Pe 25 ianuarie, Jurnalul National deconspira "cuibul' agentilor DGIPI care supreavegheau de la inaltime protestatarii din Piata Universitatii:
EXCLUSIV: Serviciile Secrete fotografiaza om cu om manifestantii din Piata Universitatii.

Pe langa trupele de ordine scoase la vedere, in strada, manifestantii erau monitorizati atent de un grup de civili care s-au instalat desupra tuturor, strategic, cu echipamente de supraveghere specifice. Mai exact, pe blocul din lateralul hotelului Intercontinental, in casa liftului, oferindu-le o vedere totala asupra multimii stranse sa protesteze in Piata Universitatii. Initial, am crezut ca sunt cameramanii vreunei televiziuni. Am incercat sa urcam in blocul cu pricina, insa unul dintre oamenii de paza, postati in fata blocului, a spus ca accesul este interzis oricarei persoane "straine". I-am explicat ca in casa liftului sunt cateva persoane care filmeaza, iar acesta a precizat ca persoanele aflate in casa liftului nu apartin niciunei televiziuni. L-am intrebat cine sunt cei care filmeaza iar raspunsul a venit prompt si sec: "Sunt de la Servicii. Sunt ofiteri de la "Doi si'un sfert, va rog sa va indepartati".

La scurt timp dupa ce a inceput sa ninga iar grupurile de protestatari s-au retras spre metrou, persoanele aflate pe blocul Dunarea si-au strans sculele si au parasit postul. In timp ce incarcau lazi voluminoase etichetate "Fragil" in doua masini aflate in parcarea din spatele blocului, unul dintre ei a venit spre fotograf, solicitandu-i sa stearga imaginile. Izbit de refuzul fotografului, omul a inceput sa strige ca este protestatar, cerand categoric legitimarea noastra. La randul nostru, i-am adresat aceeasi rugaminte. A refuzat, continuand discutia pe un ton autoritar, gesticuland nervos. Vazand ca nu are sorti de izbanda, a renuntat sa mai insiste si s-a pierdut in grupul de manifestanti, ramasi inca in Piata Universitatii.



×
Subiecte în articol: filaj supraveghere video servicii secrete