x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Direcţia Silvică Suceava scoate la licitaţie 99 de cai de rasă

Direcţia Silvică Suceava scoate la licitaţie 99 de cai de rasă

04 Mar 2010   •   00:00

Direcţia Silvică Suceava va organiza începând cu jumătatea lunii martie şi până la sfârşitul lui aprilie o serie de licitaţii pentru vânzarea a 199 de cai de rasă, la preţuri care pornesc de la 2.500 de lei şi merg până la 8.000 de lei, fără TVA.

Caii scoşi la vânzare fac parte din rasele Shagya Arab, Huţul, Cal de Bucovina şi Poney şi aparţin hergheliilor Rădăuţi şi Lucina.

"Preţurile de vânzare vor începe de la 2.500 de lei fără TVA până la 8.000 de lei, fără TVA. Cele două herghelii au un surplus de cai şi, din acest motiv, îi scoatem la vânzare", a declarat agenţiei MEDIAFAX Cristian Tomniuc, şeful compartimentului de vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

El a adăugat că herghelia de la Rădăuţi are 300 de cai, iar cea de la Lucina 390.

Potrivit lui Tomniuc, cei care cumpără animalele sunt, în general, cunoscători, atât din România, cât şi din străinătate, dar şi proprietari de pensiuni, care îi folosesc pentru agrement.

"Suntem foarte cunoscuţi pentru caii arabi. Cum e Mecca pentru musulmani, aşa e Radăuţiul pentru rasa Shagya Arab", a afirmat reprezentantul Direcţiei Silvice Suceava.

El a mai spus că anul trecut au mai fost scoşi la vânzare 210 cai, iar din ei au fost vânduţi aproximativ 100.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator