x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Director AVAS cercetat de PNA

Director AVAS cercetat de PNA

10 Sep 2004   •   00:00

Seful Directiei Portofoliu Actionariat al Agentiei Nationale de Valorificare a Activelor Statului, Victor Apostol, si sotia sa, Daniela Apostol, s-au ales cu dosare penale si sunt cercetati de procurorii PNA.

Anchetatorii au descoperit ca pe 27 martie 2003 Consiliul de Administratie al unei firme din Ramnicu Valcea a luat in discutie problema majorarii capitalului social, prin reevaluarea activelor imobilizate. Patru zile mai tarziu societatea respectiva a inaintat o serie de adrese catre APAPS (in prezent AVAS), Bursa de Valori Bucuresti si Comisia Nationala pentru Valori Mobiliare, in vederea majorarii capitalului social prin cumpararea de actiuni.

"La 1 aprilie 2003, la Bursa de Valori Bucuresti s-a inregistrat o crestere a pretului actiunilor societatii respective cu 15%, acestea fiind cumparate, in proportie de peste 90%, de catre Daniela Apostol, fapt ce ar fi adus foloase necuvenite de circa 430 milioane lei", au precizat anchetatorii. Procurorii au indicii ca aceasta "afacere" s-a inchegat dupa ce Victor Apostol i-a furnizat sotiei sale informatii confidentiale. Sotii Apostol au interdictie de a parasi teritoriul Romaniei.

AVAS a transmis un comunicat in care precizeaza ca nu a fost informata despre urmarirea penala a unuia din angajatii sai. (Ion Alexandru/ Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator