x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Director de bancă, suspectat de legături cu o reţea de falsificatori de bani

Director de bancă, suspectat de legături cu o reţea de falsificatori de bani

23 Apr 2010   •   00:00

Cinci persoane au fost reţinte de procurorii DIICOT după ce au fost prinse în timp ce încercau să schimbe peste 35.000 de euro falsificaţi. Anchetatorii verifică dacă valuta falsă urma să fie predată directorului unei sucursale bancare din Caransebeş pentru a fi pusă în circulaţie prin bancă.



Patru dintre persoanele reţinute au fost prinse în flagrant delict, joi, în municipiul Lugoj, în timp ce făceau transferul sumei de 35.050 euro formată dintr-o bancnotă din cupiura 50 de euro şi 350 de bancnote din cupiura 100 de euro. Bancnotele din cupiura de 100 euro sunt false, având nouă elemente care confirmă falsul, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), citat de Mediafax.

Conform sursei citate, valuta falsă fusese adusă din Bulgaria de către inculpaţi.

Procurorii DIICOT verifică informaţiile potrivit cărora valuta falsă urma să fie predată directorului unei sucursale bancare din Carnsebeş, în vederea punerii acesteia în circulaţie, prin intermediul sistemului bancar.

Cei cinci au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinerea de valută falsificată în vederea punerii în circulaţie. Aceştia vor fi duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: observator