x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Director de colegiu, trimis in judecata

Director de colegiu, trimis in judecata

04 Aug 2004   •   00:00

Directorul Colegiului Universitar de Institutori "Petre Andrei" din Iasi, Georgel Neamtu, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului National Anticoruptie.

Neamtu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata. "In perioada aprilie-iunie 2002, anterior sustinerii examenului de absolvire de catre studentii promotiei anului respectiv de la Centrul de Studii Buzau, inculpatul a pretins, in mod repetat, suma totala de 214.500.000 lei, primind efectiv peste 131.000.000 lei de la mai multi studenti carora le-a promis ca poate interveni pe langa membrii Comisiei de examinare in vederea facilitarii promovarii examenului de absolvire", au precizat anchetatorii.

Procurorii sustin ca, la intalnirile pe care le-a avut cu studentii, Neamtu a cerut cate 1.500.000 lei drept "protocol" pentru comisia de examinare, dand asigurari ca in schimbul banilor, membrii comisiei vor fi mai indulgenti la supravegherea probei scrise si la corectarea lucrarilor.

"Marea majoritate a candidatilor inscrisi la examenul de absolvire de la Centrul de Studii Buzau a perceput pretentiile cadrului didactic ca pe o garantie la reusita examenului, intelegand ca, in schimbul sumei avansate, comisia de examinare va fi "sensibilizata, indulgenta, multumita, intelegatoare", iar in timpul examenului studentii se vor putea "inspira, copia si promova in totalitate". Si mai interesant este ca Neamtu Georgel a cerut sa i se puna la dispozitie lista cu toti candidatii de la Iasi si de la celelalte centre de studii din tara, indicand personal in dreptul numelui fiecarui student sala in care acesta urma sa figureze la proba scrisa. Astfel, a reusit sa grupeze intr-un singur amfiteatru studentii care nu se aflau inscrisi pe lista participantilor la colectarea "fondului de protocol". (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator