x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Director SNLO, reţinut pentru o fraudă de un milion de lei

Director SNLO, reţinut pentru o fraudă de un milion de lei

de Gabriela Mladin    |    01 Apr 2011   •   09:09

Poliţiştii din cadrul Investigarea Fraudelor Gorj au dispus reţinerea democrat-liberalului, Iustin Moţa, pentru 24 de ore. Alături de el, alte trei persoane au fost reţinute, doi oameni de afaceri din Caraş Severin şi o femeie din Gorj.

“Au fost reţinute patru persoane, trei oameni de afaceri şi un director de companie pentru o înşelăciune de peste un milion de lei. Prin mai multe documente frauduloase, au achiziţionat cantitatea de 200 de tone de motorină”, a declarat Bogdan Scafeş, purtător de cuvânt IJP Gorj.

Acuzaţiile sunt de fals, uz de fals, abuz în serviciu şi înşelăciune. Mai exact, în cursul anului trecut, directorul din cadrul SNLO ar fi încheiat un contract cu o firmă pentru achiziţionarea a 200 de tone de motorină şi a acceptat la plată documente fiscale fără acoperire bancară. Anchetatorii susţin că acţiunea ar fi fost premeditată, întrucât, la scurt timp, firma a fost dizolvată, iar SNLO a rămas cu o pagubă de un milion de lei.

Iustin Moţa a fost vicepreşedinte al PDL Gorj până de curând, fiind un apropiat al fostului lider, Ionel Manţog.

În cursul zilei de 1 aprilie, directorul companiei de lignit şi cei trei afacerişti vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

×