x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directori din UMF Iaşi, în arest pentru 29 de zile

Directori din UMF Iaşi, în arest pentru 29 de zile

de Cristinel C. Popa    |    19 Oct 2011   •   06:47
Directori din UMF Iaşi, în arest pentru 29 de zile

Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis arestarea pentru 29 de zile a 'lotului UMF'. Doi directori de la Universitarea de Medicina si Farmacie 'Gr.T. Popa' Iasi si un director al unei firme private isi vor petrece timpul dupa gratii dupa ce au fost retinuti pentru o zi inca de saptamana trecuta, ei fiind suspectati intr-un dosar privitor la fraudarea de fonduri europene in proiectul de realizare a platformei 'e-learning'.

Cei trei arestati preventiv sunt Daniela Drugus, directorul admnistrativ al UMF Iasi, Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicatii al Universitatii, si Corvin Pughin, reprezentantul firmei Maguay Impex Bucuresti, cea care a castigat licitatia pentru proiect. Acuzatia principala este aceea de constituire a unui grup infractional organizat in vederea trucarii licitatiei in valoare de 6,4 milioane de lei. Totul a pornit de la denuntul formulat de sotia lui Ciureanu, care l-ar fi banuit pe acesta de relatii extraconjugale. Printre invinuitii din dosar se afla si rectorul UMF Iasi, prof. univ. dr. Vasile Astarastoe, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Ieri-dimineata, acesta ar fi trebuit sa se prezinte la sediul DNA Iasi, insa nu a mai ajuns motivand lipsa (motivata) avocatului, insa surse din randul anchetatorilor spun ca rectorul UMF va fi audiat la sfarsitului acestei saptamani.

×