x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul adjunct al Electrocentrale Deva spune într-o înregistrare că a finanţat campania PDL

Directorul adjunct al Electrocentrale Deva spune într-o înregistrare că a finanţat campania PDL

09 Dec 2010   •   17:44

În înregistrarea care a fost făcută, cel mai probabil, în 5 decembrie 2010, în timpul alegerilor parţiale pentru funcţia de deputat în Colegiul nr. 3 Hunedoara, Cristian Vladu, al cărui nume se aude de mai multe ori pronunţat, ar fi afirmat, printre altele: "Cred că sunt sponsorul numărul unu, da? Când spun sponsorul numărul unu, spun că am dat un miliard jumătate în campania asta… Ai auzit bine? Pe româneşte. Ai auzit ideea? Nu dau de la mama. Îmi creez nişte obligaţii. Cred că toată lumea înţelege, da?",scrie Mediafax.

Directorul general adjunct al Electrocentrale Deva (Termocentrala Mintia), Cristian Vladu, nu a putut fi contactat, până la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a-şi exprima punctul de vedere în legătură cu înregistrarea difuzată de un post local de televiziune din Hunedoara şi pentru a spune dacă aceasta este autentică.

În schimb, într-un comunicat de presă transmis, joi, şi semnat de şeful PDL Hunedoara, deputatul Viorel Arion, este negat faptul că Vladu ar fi făcut donaţii sau sponsorizări în numele său sau al firmei.

"În ultimele 24 de ore, mai multe televiziuni au relatat că, în unele înregistrări, se fac afirmaţii «şocante» cu privire la unele relaţii interne de partid, dar şi o presupusă sponsorizare din partea SC Termoelectrica SA Mintia. În legătură cu presupusele înregistrări de la organizaţia locală Călan vă comunicăm următoarele: Cristian Vladu, despre care se spune că este autorul mai multor afirmaţii «şocante», nu este membru al conducerii judeţene a PDL. El este director la SC Termoelectrica Mintia. În campania electorală recent încheiată, nu a efectuat donaţii sau sponsorizări, nici în calitate de persoană juridică, nici în calitate de persoană fizică", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, conform raportului financiar transmis deja Autoriăţii Electorale Permanente, totalul veniturilor alocate campaniei electorale PDL este de 93.700 de lei, din care 30.000 de lei transfer de la partid (cotizaţii membrii) şi 63.700 de lei donaţii din partea persoanelor fizice şi juridice private.

"Orice alte afirmaţii care au implicaţii de natură contravenţională, penală sau de orice altă natură sunt în responsabilitatea persoanelor care le fac. PDL şi conducerea PDL nu răspund pentru declaraţii iresponsabile ale membrilor săi, făcute la colţ de stradă, pe un colţ de masă sau la un şpriţ. Dacă există persoane care pot proba încălcarea legii de către PDL, îi rugăm să se adreseze cu o plângere penală organelor competente", se arată în comunicat.

×