x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul Administraţiei Porturilor Constanţa a demisionat

Directorul Administraţiei Porturilor Constanţa a demisionat

08 Mai 2012   •   11:22
Directorul Administraţiei Porturilor Constanţa a demisionat

Aurelian Popa, directorul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, a demisionat din functie. Demisia lui Popa vine la doua luni si jumatate de la declansarea protestelor de catre angajatii companiei, a caror singura solicitare a fost demisia directorului, acuzat de o serie de abuzuri.

La sfarsitul lunii aprilie, Aurelian Popa si-a inaintat demisia catre Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, demisie acceptata luni, cu majoritate de voturi, de catre membrii CA.

In aceste conditii, angajatii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta au incheiat, marti, protestele declansate in urma cu doua luni si jumatate.

"Cauzat de incalcarile repetate ale Contractului Colectiv de Munca, protestul nostru a avut ca finalitate retragerea de catre Consiliul de Administratie a tuturor prerogativelor de conducere ale directorului Aurelian Popa, in data de 7 mai. Astazi, in jurul orelor 11.00, domnul ministru secretar de stat Valentin Preda a venit in mijlocul protestatarilor si a detensionat situatia, declarand ca in cursul zilei se va deplasa personal la Bucuresti, unde va asista la predarea oficiala a prerogativelor catre directorul general interimar Duma Ambroziu. Considerand ca pricipala noastra revendicare a fost solutionata, am incetat actiunea de protest si am revenit cu totii la locurile noastre de munca", a declarat liderul sindicalistilor din CNAPMC, Stefan Grigorie, citat de Mediafax.

Dupa demisia lui Aurelian Popa, functia de director general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta este detinuta, interimar, de catre seful Securitatii Portuare, Ambroziu Duma, urmand ca la sfarsitul lunii in curs sa fie instalat un nou director. Sindicalistii mai spun insa ca in zilele imediat urmatoare vor intra la negocieri cu noua conducere.

×