x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul CFR Călători, demis de Anca Boagiu

Directorul CFR Călători, demis de Anca Boagiu

13 Iul 2011   •   13:28
Directorul CFR Călători, demis de Anca Boagiu

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a decis eliberarea din functia de director al CFR Calatori a lui Liviu Cristian Pescarasu. Demiterea are loc in urma unui raport al Corpului de Control al ministerului.

In baza raportului referitor la derularea procedurilor de achizitie publica pentru "Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000" de catre CFR Calatori, Anca Boagiu a dispus eliberarea din functia a lui Liviu Cristian Pescarasu din functia de director general si de presedinte al consiliului de administratie al societatii.

Raportul a constat nereguli in fundamentarea pretului pentru respectiva achizitie, precum si absenta avizelor de la autoritatile in domeniu pentru documentatia tehnica, informeaza Mediafax. In consecinta, procedura de achizitie publica a fost blocata, iar ministrul Anca Boagiu a solicitat Consiliului de Administratie al CFR Calatori sa evalueze mentinerea in functie a tuturor persoanelor care conform raportului Corpului de Control au fost depistate ca fiind implicate.

"Nu voi tolera in minister sau la oricare dintre unitatile din subordine, derularea de proceduri de achizitie care nu respecta regulile de transparenta si libera concurenta. Pentru a ne asigura ca banul public este eficient cheltuit trebuie sa avem achizitii care raspund unor necesitati reale si care asigura lucrari de calitate la preturi concurentiale. La oricare alta unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita sa iau masuri similare si sa sesizez institutiile abilitate ale statului", a declarat ministrul Boagiu.

×