x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul FBI, mulţumit de cooperarea cu Poliţia Română

Directorul FBI, mulţumit de cooperarea cu Poliţia Română

06 Mar 2010   •   00:00

FBI şi Poliţia Română au arestat în ultimul an şi jumătate mai mult de 100 de români implicaţi în fraude informatice, iar România este unul dintre cei mai buni parteneri ai poliţiei federale americane, a declarat directorul FBI, Robert Mueller, într-o conferinţă desfăşurată la San Francisco.

"Cu patru ani în urmă, câteva companii americane au ameninţat că vor suspenda legăturile informatice cu România din cauza operaţiunilor de piratare cu originea în această ţară. Iar astăzi România este unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri", a spus Mueller la conferinţa RSA Cyber Security, conform textului publicat pe site-ul FBI.

El a reamintit că FBI dispune de mai mult de 60 de birouri cu ataşaţi în întreaga lume, dar şi agenţi speciali detaşaţi pe lângă forţele de poliţie din România, Estonia sau Olanda.

Mueller a mai spus că dosarele investigate în comun prezintă dificultăţi "unice din punct de vedere al jurisdicţiei şi urmării", adăugând: "Noi considerăm graniţele drept obstacole; infractorii le văd drept oportunităţi".

Poliţia Română anunţa, la sfârşitul lunii februarie, că un procent semnificativ din numărul cetăţenilor sau instituţiilor financiare din străinătate vizate de infractorii specializaţi în comiterea de infracţiuni informatice îl reprezintă cetăţenii şi instituţiile americane. Astfel, la nivelul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a fost iniţiat un task-force operativ cu FBI şi s-au iniţiat cazuri comune cu structuri de poliţie străine pentru investigarea acestor grupări infracţionale.

×
Subiecte în articol: observator