x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, şi-a depus mandatul începând din 21 martie 2016

Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, şi-a depus mandatul începând din 21 martie 2016

14 Ian 2016   •   18:57
Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, şi-a depus mandatul începând din 21 martie 2016

Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, şi-a depus mandatul de directorul general al Regie Naţionale a Pădurilor, începând cu data de 21 martie 2016, în cadrul Consiliului de Administraţie (CA) al RNP care a avut loc joi.

"Am notificat CA ca, începând cu 21 martie, să îmi înceteze contractul de mandat, respectiv în 60 de zile, conform OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. CA a luat act de notificarea făcută azi (joi), iar în această perioadă, până pe 21 martie, să poată să organizeze proceduri de determinare a directorului general, urmând ca în 30 de zile să numească un nou director. CA a fost de acord cu încetarea contractului de mandat, conform OUG 109", a declarat, joi seară, pentru AGERPRES, Adam Crăciunescu.

Ministrul Mediului a semnat, miercuri, ordinul de revocare a şefului Romsilva, Adam Crăciunescu, din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor. Anunţul a survenit în contextul în care industria forestieră reclamă preţurile mari pe care Romsilva le practică la licitaţiile din acest an.

"În ultimii trei ani, sectorul forestier a fost într-o adevărată criză. Anul trecut, ne-am bucurat de apariţia Radarului Pădurilor, precum şi de publicarea Inventarului Forestier Naţional. Starea pădurilor din România este bună, avem o masă uriaşă de lemn. Încă tăiem puţin faţă de resursele pe care ni le oferă pădurea. Când credeam că este momentul să vorbim despre o strategie în domeniul pădurilor, când avem un nou Cod Silvic, ne-am trezit brusc într-o criză artificială şi absurdă cauzată de modul în care o regie a statului, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, înţelege să valorifice această resursă foarte importantă, care este masa lemnoasă', a afirmat, miercuri, vicepreşedintele Nostra Silva, Federaţia proprietarilor de păduri din România, Cătălin Tobescu.

În replică, directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, a precizat, tot miercuri, pentru AGERPRES, că Romsilva a reacţionat din momentul în care a apărut HG 924/2015 privind regulamentul de vânzare a masei lemnoase, care stabileşte preţul de pornire la licitaţii, însă în momentul de faţă aceasta nu poate decât să aplice legea dacă Ministerul Mediului nu modifică acest regulament.

Joi, ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer, a precizat că Ministerul Mediului nu este vinovat pentru preţurile practicate la masa lemnoasă, iar revocarea domnului Adam Crăciunescu din Consiliul de Administraţie al Romsilva a fost o coincidenţă şi nu are legătură cu nemulţumirile din piaţă.

'Decizia de a-l revoca pe domnul Crăciunescu din Consiliul de Administraţie are la bază un motiv simplu, deşi nu a fost o decizie uşoară: cu toată prezumţia de nevinovăţie, nu este normal ca un om asupra căruia există suspiciuni să rămână într-o poziţie, pentru că acest lucru se resfrânge şi asupra Romsilva', a menţionat ministrul Mediului.

În prezent, Romsilva mai administrează circa 3,2 milioane de hectare de fond forestier proprietate publică a statului, respectiv 49% din fondul forestier naţional, şi asigură servicii silvice pentru o suprafaţă de 1,1 milioane hectare fond forestier proprietate publică a unităţilor administrativ teritoriale sau privată.

×
Subiecte în articol: romsilva Adam Crăciunescu