x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cât de sigură este România? Șeful SIE susține că țara noastră are ”cele mai bune garanții de securitate”

Cât de sigură este România? Șeful SIE susține că țara noastră are ”cele mai bune garanții de securitate”

01 Mar 2022   •   19:30
Cât de sigură este România? Șeful SIE susține că țara noastră are ”cele mai bune garanții de securitate”

Directorul SIE, Petru Gabriel Vlase, a fost audiat, marți, de Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe, în contextul situaţiei din Ucraina.

„Marţi a avut loc şedinţa Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe, la care a fost invitat să participe şi Petru-Gabriel Vlase, directorul SIE”, anunță președintele comisiei parlamentare pentrui controlul SIE, Mihai Weber.

Potrivit acestuia, întrunirea a avut ca scop prezentarea situaţiei de securitate a României din perspectiva atribuţiilor pe care le are Serviciul de Informaţii Externe în contextul situaţiei din Ucraina.

„Petru-Gabriel Vlase a prezentat situaţia actualizată din prisma securităţii naţionale şi a răspuns întrebărilor Comisiei, reieşind următoarele: Apartenenţa la Uniunea Europeană şi calitatea de membru cu drepturi depline în NATO oferă României cele mai bune garanţii de securitate. Serviciul de Informaţii Externe monitorizează în permanenţă evoluţiile actuale de securitate de la graniţa cu Ucraina şi implicaţiile pe care le-ar putea avea asupra aspectelor de interes pentru România”, potrivit comunicatului de presă.

Conform documentului, există un flux continuu de informaţii privind raportarea Serviciului la principalele ameninţări la adresa securităţii naţionale rezultate din situaţia din Ucraina şi soluţiile identificate pentru prevenirea şi contracararea acestora.

„Cu privire la misiunea Serviciului de Informaţii Externe de a informa beneficiarii săi legali despre riscurile şi ameninţările la adresa României, Comisia a constatat că SIE şi-a respectat atribuţiile, informând constant decidenţii naţionali”, se arată în finalul comunicatului.

×
Subiecte în articol: Gabriel Vlase securitate romania