x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul Spitalului Câmpulung Muscel: Gemenii au fost ţinuţi în incubator

Directorul Spitalului Câmpulung Muscel: Gemenii au fost ţinuţi în incubator

19 Noi 2010   •   12:00
Directorul Spitalului Câmpulung Muscel: Gemenii au fost ţinuţi în incubator
Sorin Moşteanu susţine că gemenii născuţi prematur şi transferaţi în Capitală au fost ţinuţi în incubator, iar starea lor a fost monitorizată zilnic. Directorul spitalului recunoaşte însă că medicii au încercat transferul copiilor într-o unitate cu dotări speciale abia după nouă zile.

Moşteanu a declarat că gemenii născuţi în urmă cu zece zile la maternitatea acestui spital, care aveau o greutate de 700 şi 900 de grame, au beneficiat de îngrijirea necesară şi au fost puşi în incubator imediat după naştere, foile de observaţie arătând că aceştia au fost monitorizaţi zilnic şi au primit tratament.

Mai mult, Sorin Moşteanu susţine că părinţii copiilor i-au mulţumit şefului Secţiei de Neonatologie pentru modul în care au fost îngrijiţi copiii.

Întrebat ce i-a îngrijorat atunci pe părinţi, Moşteanu a spus că problemele au fost legate de transferul copiilor într-o unitate de nivel superior, cu dotări speciale pentru copiii născuţi prematur.

Potrivit directorului, şeful Secţiei de Neonatologie a încercat joi transferul copiilor într-o unitate din Capitală, însă acesta a întâmpinat refuzuri din partea mai multor spitale.

Întrebat de ce s-a încercat transferul bebeluşilor abia în cea de-a noua zi de la naştere, deşi protocoalele medicale prevăd că prematurii trebuie să beneficieze de îngrijire într-o unitate cu dotări speciale, directorul Spitalului Câmpulung Muscel nu a putut oferi un răspuns, spunând că se va stabili acest lucru în urma unor anchete.

Moşteanu a precizat, totodată, că el a fost informat despre acest caz abia joi, când s-a încercat transferul gemenilor.

×