x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Discursurile lui Băsescu, la preţ de leuştean

Discursurile lui Băsescu, la preţ de leuştean

de Adriana Duţulescu    |    20 Apr 2010   •   00:00
Discursurile lui Băsescu, la preţ de leuştean

Discursurile lui Traian Băsescu pot fi achizionate la solduri, în hipermarketul său preferat, la preţ de leuştean: 2 lei cartea. "Dacă găsiţi în altă parte mai ieftin, plătim de 10 ori diferenţa", apare pe bonul fiscal. Preţul de lansare era de 32,2 lei, însă lipsa cererii a făcut să ajungă acum la fix 2 lei, după o încercare de a-l vinde cu 4 lei.



Este vorba despre volumul "Traian Băsescu pe Calea Victoriei", lansat în 2008 de către Radu Moraru, realizatorul emisiunii "Naşul" de la B1. Cartea cuprinde interviurile realizate cu Traian Basescu în perioada 2004-2008.

"Este un document care surprinde parcursul, gandirea şi devenirea celui care la începutul cărţii era fostul lup de mare, ajuns primar general al capitalei, iar la final este Preşedintele Romaniei, asa cum a visat probabil într-un moment greu al vieţii sale", spune Radu Moraru în prefaţa cărţii.

Preţul de lansare era de 32,2 lei, însă lipsa cererii a făcut să ajungă acum la fix 2 lei. În campania pentru prezidenţiale din 2009 a fost făcută o infuzie de cărţi în hipermarketuri, în speranţa că electoratul va băgă în coş, pe langă apă plată şi carne de mici, şi discursurile candidatului. Nici aşa nu s-au înghesuit iubitorii de carte să cumpere, şi editorii au fost nevoiţi să scoată volumul la solduri, după o încercare de a-l vinde cu 4 lei.

Interesant este că discursurile prezidenţiale sunt exceptate de la plata TVA, deşi cărţile au TVA de 9%. Codul fiscal exceptează de la TVA "prestările de servicii şi/sau livrările de bunuri strâns legate de protecţia copiilor şi a tinerilor, efectuate de instituţiile publice sau de alte entităţi recunoscute ca având caracter social". Scutirea aceasta se aplică, potrivit legii, "centrelor-pilot pentru tineri cu handicap, caselor de copii, centrelor de recuperare şi reabilitare pentru minori cu handicap şi altor organisme care au ca obiect de activitate asigurarea supravegherii, întreţinerii sau educării tinerilor". Probabil declaraţia autorului cărţii, conform căruia banii obţinuţi din vanzare vor fi donaţi asocialţiei "Naşul şi Prietenii" (proprietara unui hotel în Braşov) pentru a crea burse sociale destinate copiilor săraci, a fost asimilată activităţii de educare a tinerilor...

×
Subiecte în articol: observator