x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Disparut fara urma - Unde esti, tati?

Disparut fara urma - Unde esti, tati?

de Valentin Zaschievici    |    27 Dec 2006   •   00:00
Disparut fara urma - Unde esti, tati?

Aurica Matei a disparut fara urma pe 4 decembrie. L-a lovit o masina, a fost urcat in ea. Paul are 5 ani. De Craciun a plans dupa tati.

Intrebare de Craciun. Cosmar de Craciun pentru Paul si Daniel. De doua saptamani, copiii nu mai stiu nimic de tatal lor. Ei nu-si doresc jucarii, nici dulciuri. Il vor doar pe tati. Care a intrat in pamant. Disparut fara urma.

In editia din 22 decembrie, Jurnalul National v-a spus incredibila istorie a disparitiei lui Aurica Matei. In dimineata de 4 decembrie, venea acasa de la serviciu. Avea cu el servieta cu actele si o colivie cu sticletele pe care i-l cumparase lui Paul. La capatul liniei 154, la Abatorul Glina, o masina de mare tonaj l-a lovit. Apoi, doi barbati au coborat din masina, l-au luat si au plecat mai departe cu el. Colivia si servieta au ramas pe jos.

Intamplarea a fost vazuta de doi martori care au anuntat politia locala. In preajma Sarbatorilor, politistii aveau, pesemne, lucruri mai importante de facut. S-au dus la fata locului, au vazut ca nu e mortul, au vazut ca nu e sange pe jos... si-au vazut de treaba. In timpul acesta, Mariana Matei, sotia disparutului, il cauta disperata, suna la morga, la spitale, batea la usa politiei. A facut afise cu chipul sotului si imprejurarile disparitiei si le-a lipit pe strazi.

Tarziu, prea tarziu. Abia la 5 zile dupa ce a fost lovit de masina Aurica Matei, ofiterii de la Politia Ilfov, carora li se incredintase cazul, au inceput cercetarile. Ei fac tot ce e omeneste posibil sa dea de urma persoanei pe care ei nu au temei legal s-o numeasca "victima", ci doar "disparut". Cercetari infructuoase, pana in prezent.

Toata noaptea de Craciun, Paul, care are 5 ani, a plans dupa tati in bratele mamei lui. Fratele sau are 16 ani si invata la liceu. Din ziua disparitiei, a refuzat sa mai mearga la scoala. Colegii sunt alaturi de el. Redam un sms primit de la colegul sau de clasa, Mihai: "Ce mai faci, Matei? Ti-ai gasit tatal? Daca pot sa te ajut cu ceva, oricand poti apela la mine. Am dat teza la fizica, a fost usor..."

Dupa aparitia articolului in Jurnalul National, Politia Ilfov ne-a trimis un comunicat pe care vi-l redam integral:

Urmare articolului de presă „Disparut fara urma" apărut in cotidianul Jurnalul National, in 22 decembrie 2006, avand ca subiect disparitia domnului Matei Aurica, din orasul Popesti-Leordeni, judetul Ilfov, suntem in masura sa facem urmatoarele precizari:

La data de 05.12.2006, ora 09.30 lucratorii Postului de Politie Glina au fost sesizati verbal de catre un cetatean cu privire la producerea unui eveniment, in orasul Popesti - Leordeni, zona Glincarn, capatul liniei 154.

Imediat o echipa de politisti de la postul de politie s-a deplasat la locul indicat si au efectuat cercetari fara a descoperi nici un fel de urme ale unui presupus accident rutier si nici identitatea autorilor sau a victimei.

Politistii au intocmit in acest sens un proces-verbal, inregistrat sub numarul 556931, din data de 05.12.2006

La data de 08.12.2006, orele 16.00, la Politia orasului Popesti Leordeni s-a prezentat doamna Matei Maria, din localitate, care a sesizat disparitia sotului sau, Matei Aurica, precizand ca aceasta a avut loc ca urmare a producerii unui accident rutier.

In urma sesizarii, la fata locului s-au deplasat lucratori din cadrul Serviciului Investigatii Criminale, Compartimentul Urmari, precum si politisti ai Serviciului Politiei Rutiere, care au efectuat cercetari cu privire la incidentul sesizat.

Reclamatia de disparitie a fost inregistrata in evidenta Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov- Serviciul Investigatii Criminale sub numarul 329152.

De asemenea, au fost demarate de urgenta activitati concertate de depistare si cautare la toate unitatile spitalicesti de urgenta din Bucuresti , precum si la Spitalul Judetean Ilfov. Cercetarile s-au extins si catre Serviciul de Medicina Legala Ilfov si INML Bucuresti, fara a fi depistata persoana disparuta.

S-a dispus punerea in urmarire generala a persoanei disparute si au fost folosite toate elementele reiesite din ancheta pentru mediatizarea cazulului, rezultatul pana in prezent fiind totusi negativ.

In prezent, un colectiv format din specialisti din cadrul Serviciului Investigatii Criminale si lucratori ai Politiei orasului Popesti-Leordeni, sub directa coordonare a adjunctului sefului inspectoratului, comisar sef de politie Popa Petre, efectueaza activitati pentru verificarea tuturor pistelor si ipotezelor aparute in vederea solutionarii cazului, gasirii persoanei disparute si luarea masurilor legale ce se impun.

Vă asigurăm pe această cale de intreaga noastră disponibilitate pentru a clarifica orice aspect ce intră in sfera noastră de competenţă cu privire la acest caz. Facem precizarea ca, din primul moment am anuntat si am solicitat sprijinul mass-mediei (inclusiv redactorului ziarului Dumneavoastra, doamnei Adriana Popescu) pentru gasirea persoanei si clarificarea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

Cu deosebita consideratie,

Drd. FLORIN TROSCA, Comisar-şef de poliţie, Inspector-şef Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov

Ofiţer relatii publice (purtator de cuvant) subinspector de poliţie Goliş Cristina

In comunicatul IJP Ilfov nu se specifica:
- Data la care politistii au aflat identitatea victimei, intrand in posesia documentelor ramase la locul accidentului.
- De unde stia sotia lui Matei Aurica faptul ca sotul ei fusese lovit de o masina.
- Daca s-au dispus cercetarile asupra lucratorilor Politiei Popesti-Leordeni pentru a stabili daca se fac vinovati de neglijenta in serviciu.

Articolul din 22 decembrie
×
Subiecte în articol: observator matei ilfov