x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dispărută în munţi

Dispărută în munţi

03 Mai 2010   •   00:00

Anda Goleanu, o alpinistă din Cluj dată dispărută, în această dimineaţă, în zona Munţilor Făgăraş, a fost găsită moartă de către salvamontişti. Corpul femeii de 41 de ani a fost descoperit într-o prăpastie din zona Vârfului Buda, a declarat şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Femeia a plecat de vineri, hotărâtă să facă un traseu de creastă, traversând munţii Făgăraş, din judeţul Argeş, până în Sibiu. Prietenul ei a anunţat salvamontiştii luni dimineaţă după ce nu a mai reuşit să ia legătura cu ea la telefon.

Potrivit lui Sănduloiu, zona în care a fost găsită femeia se află la o altitudine de aproximativ 2.400 de metri, cadavrul fiind descoperit într-o prăpastie adâncă de 70 de metri. Salvamontiştii spun că este posibil ca femeia să fi fost suprinsă de o avalanşă în zona respectivă şi aruncată de pe creastă în prăpastie.

"Am adescoperit-o în zona Vârfului Bud. Este într-o prăpastie şi urmează să o scoatem de aici şi să o transportăm undeva la baza muntelui, iar operaţiunile vor mai dura câteva ore", a declarat Ion Sănduloiu, citat de Mediafax.

El a precizat că trupul neînsufleţit va fi dus la morga Spitalului Judeţean din Piteşti pentru necropsie, astfel încât să fie stabilite cauzele decesului.

Şeful Salvamont Argeş spunea că zona în care a dispărut aceasta este una extrem de periculoasă, chiar şi pentru alpinişti, iar riscul de producere a unor avalanşe este foarte mare.

"Este o zonă periculoasă, care şi pentru un alpinist şi un salvamontist cu experienţă este dificilă şi ar fi fost bine să fi fost însoţită de prieteni în parcurgerea unui traseu de creastă", declara şeful Serviciului Salvamont Argeş.

Preşedintele Club Montan Apuseni, Dan Moisa, a declarat că o ştie pe Anda Goleanu, cu care a participat la o expediţie în Munţii Apuseni.

"Am cunoscut-o pe Anda Goleanu în urmă cu şase-şapte ani, când am participat împreună la o expediţie în Apuseni. Dar nu am mai ţinut legătura cu ea de atunci şi nu ştiu să fi fost membră a unui club alpin clujean", a spus Moisa.

Şeful formaţiei Salvamont Cluj, Vasile Cipcigan, a declarat, la rândul său, că Goleanu nu era membră a niciunui club alpin din Cluj.


×
Subiecte în articol: observator