x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Disponibilizări colective anunţate de doi agenţi economici din Vaslui

Disponibilizări colective anunţate de doi agenţi economici din Vaslui

11 Noi 2015   •   16:47
Disponibilizări colective anunţate de doi agenţi economici din Vaslui
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Doi agenţi economici din judeţul Vaslui au anunţat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui intenţia de a disponibiliza personal în perioada decembrie 2015 - martie 2016. Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Alina Toporăscu, urmează să aibă loc disponibilizări colective, vor fi disponibilizate 107 persoane, pentru care vor fi luate o serie de măsuri.

Cele două firme activează în domeniul agricol şi în cel al construcţiilor.

'În conformitate cu prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, AJOFM oferă la cerere persoanelor prevăzute în planul de disponibilizare servicii de preconcediere, ce constau în principal în activităţi de informare privind prevederile legale referitoare la protecţia şomerilor şi acordarea de servicii de ocupare şi de formare profesională', a declarat, pentru AGERPRES, Laura Alina Toporăscu, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei vasluiene.

Totodată, se are în vedere plasarea pe locurile de muncă vacante existente pe plan local şi instruirea în modalităţi de căutare a unui loc de muncă a persoanelor disponibilizate sau reorientarea profesională în cadrul unităţii sau prin cursuri de formare de scurtă durată.

×