x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Disputa - Politistii nu au asigurare de viata

Disputa - Politistii nu au asigurare de viata

14 Sep 2004   •   00:00

Un politist suspendat din functie pentru ca impotriva sa s-a declansat actiunea penala, fara a fi condamnat definitiv, este un muritor de foame, deoarece in Legea 360/2002 privind Statutul Politistului nu este prevazuta nici o indemnizatie care sa-i fie acordata in perioada suspendarii.

Biroul Executiv al Corpului National al Politistilor (CNP), la care au aderat 60.000 de cadre MAI, a transmis la mijlocul saptamanii trecute o lista cu propuneri de revizuire a legii ministrului de Interne, Marian Saniuta. De exemplu, politistii cer ca pe timpul suspendarii unui coleg unitatea in care a lucrat sa-i asigure solda de grad, norma de hrana sau o indemnizatie cel putin egala cu salariul minim pe economie. "Este inacceptabil ca oricine are un conflict personal cu un politist, sa-l reclame la Parchet si lucratorul nostru sa devina muritor de foame", a declarat comisarul Constantin Vieriu, presedintele CNP.

TARAGANARE. O alta problema ridicata de CNP este ca Ministerul Administratiei si Internelor sa plateasca tuturor angajatilor asigurarea de viata si de bunuri pe timpul cat acestia se afla in activitate. "De doi ani inaintam conducerii ministerului cereri pentru a se dezbate in Guvern aceasta problema. Trebuia de la bun inceput sa fie adoptata o hotarare de guvern pentru reglementarea obligativitatii platirii asigurarii de viata si de bunuri pentru politisti", a mai spus comisarul Vieriu. (Ion Alexandru)

CONTRAATAC

Intr-un comunicat de presa, conducerea Internelor sustine ca "dezavueaza maniera in care s-a inteles sa se colaboreze pentru rezolvarea problemelor politistilor si considera ca a impune un termen-limita pentru rezolvarea acestor solicitari nu constituie o abordare constructiva, in beneficiul interesului comun al intregului personal MAI, si nu se inscrie in spiritul eticii si deontologiei politistului". Cadre din MAI spun ca "din nou cineva incearca sa puna piedici politistului si sa ne intoarcem la o perioada de trista amintire".

×
Subiecte în articol: observator