x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Distincţie pentru puşcăriaş - Gutău, cetăţean de onoare!

Distincţie pentru puşcăriaş - Gutău, cetăţean de onoare!

de Andreea Căprescu    |    15 Feb 2010   •   00:00
Distincţie pentru puşcăriaş - Gutău, cetăţean de onoare!

Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului.

Deşi, iniţial, regulamentul Primăriei nu permitea acordarea titlului în condiţiile încălcării vreunei legi, consilierii locali au aprobat modificarea lui. Astfel, cu 14 voturi pentru, şapte abţineri şi două absenţe, Mircia Gutău a fost onorat de urbe.

Practic, consilierii au creat o categorie de premiere dedicată primarului corupt.
"Pe ordinea de zi au fost două proiecte de hotărâre. Primul, modificarea regulamentului şi doi, acordarea titlului de cetăţean de onoare, primarului în funcţie. A fost vizată introducerea unei noi categorii de beneficiari, respectiv primarii care au fost aleşi de două ori consecutiv prin votul populaţiei. S-a plecat de la ideea că aceasta este o situaţie rară în ultimii ani şi o calitate ce merită evidenţiată", a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Distincţia îi este acordată lui Mircia Gutău după ce mii de vâlceni au semnat o petiţie pentru declararea acestuia drept cetăţean de onoare. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, înmânarea oficială a titlului ar putea avea loc fie la Penitenciarul Colibaşi, fie la prima înfăţişare în instanţă, unde apărătorii lui Gutău contestă decizia dată de ICCJ.

"Dacă semnăturile au fost aduse la Primărie, eu am fost obligat să pun acest subiect pe ordinea de zi. Cred că ar fi o nedreptate să nu vedem ceea ce poporul doreşte. Nu cred că la ora actuală există un motiv întemeiat pentru acare nu i-am putea acorda acest titlu de cetăţean de onoare. Şi eu am votat pentru că Mircia Gutău a făcut multe pentru acest oraş. Nu cred că trebuie să nesocotim ce vrea populaţia", a declarat Romeo Rădulescu, viceprimarul cu atribuţii de primar.

×
Subiecte în articol: observator